Rapporter och uppsatser (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2016-01-01
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 160 x 20 mm
Vikt
390 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144097329

Rapporter och uppsatser

(10 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-01-01
371
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken är en klassiker som sedan länge har sin plats på olika utbildningars litteraturlistor. I denna tredje upplaga tar författaren hänsyn till det ökade användandet av elektronik i publicering och tillgänglighet av vetenskaplig information under de senaste åren och har genomgående uppdaterat bokens innehåll. Rapporter och uppsatser handlar om hur man söker efter, läser och skriver vetenskapliga dokument.
Skrivmomentet behandlas ur tre perspektiv: det traditionella, det kvalitativa och det översiktliga (metastudier). Varje perspektiv har fått ett eget kapitel där även motsvarande forskningsprocesser beskrivs.

Här ges dessutom internationella anvisningar och rekommendationer vad gäller
* disposition
* stilistik och grafisk utformning
* tabeller och figurer
* referensteknik i löpande text
* referenslista.

Läsaren får veta hur man söker litteratur i elektroniska referensdatabaser och vad en sådan bas innehåller. Författaren ger även exempel på hur man söker i en internationell och en svensk referensdatabas. De vanligaste internationella baserna för vetenskapliga dokument har samlats och beskrivs i en förteckning. Läsavsnittet ger detaljerade anvisningar för hur en rapport eller uppsats ska bedömas och värderas. Skrivprocessen respektive vetenskapligt tänkande behandlas i egna kapitel. Rapporter och uppsatser vänder sig främst till studerande i samhälls-, beteende- och vårdvetenskapliga samt medicinska ämnen vid högskola och universitet. Den är också värdefull för dem som utformar rapporter och annan skriftlig dokumentation i sitt arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rapporter och uppsatser
  2. +
  3. Vägmärken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vägmärken av Dag Hammarskjöld (storpocket).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »