Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
457
Utgivningsdatum
2014-08-15
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
253 x 176 x 25 mm
Vikt
1034 g
SAB
Uceb
ISBN
9789144099910
Organisk kemi (häftad)

Organisk kemi

(2 röster)
Häftad Svenska, 2014-08-15
671
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken beskriver och förklarar organiska molekylers otroliga mångfald, deras strukturer och egenskaper, och hur de kan delta i kemiska reaktioner och därmed användas i samhället. Den organiska kemin är fundamental för många vetenskapliga områden, den lägger till exempel grunden för livsprocesserna, och kunskaper i ämnet öppnar många dörrar.
I denna tredje upplaga av boken har materialet till stor del om arbetats. Dels delas materialet tydligare in i en deskriptiv del som beskriver fysikalisk-organiska begrepp och olika föreningsklasser, och en mer mekanistisk del som beskriver organiska föreningars reaktioner och hur man kan utnyttja dem. Mellan de två blocken ges en introduktion till modeller för elektronfördelning och till slut ytterligare två deskriptiva kapitel om organisk analys och biologiska makromolekyler. Ett helt nyskrivet kapitel beskriver den metall organiska kemin som har utvecklats snabbt under de senaste åren, och den tredje upplagan har även utökats med ett avsnitt om grön kemi. Boken avslutas som tidigare med en grafisk sammanfattning och en epilog.
Läroboken riktar sig i första hand till studerande på högskola/universitet som har för avsikt att tillägna sig grundläggande kunskaper i organisk kemi, samt till den som vill fräscha upp gamla kunskaper i
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Organisk kemi
  2. +
  3. Skogslandet : en granskning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skogslandet : en granskning av Lisa Röstlund (kartonnage).

Köp båda 2 för 880 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna