Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
496
Utgivningsdatum
2016-05-13
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Medarbetare
Sutton, Carole D. (förf.)
Dimensioner
240 x 210 x 30 mm
Vikt
1171 g
ISBN
9789144099958
Samhällsvetenskaplig metod (häftad)

Samhällsvetenskaplig metod

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-05-13
540
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samhällsvetenskaplig metod Kan levereras innan julafton
Samhällsvetenskaplig metod ger en bred introduktion till teori, logik och praktiska metoder för kvalitativ och kvantitativ forskning samt för forskning med blandade metoder. Boken täcker alla centrala aspekter av forskningsdesign, datainsamling, dataanalys och rapportering. Den blir därmed en grundläggande handbok för studenter på både grundnivå och högre nivåer som går metodkurser eller deltar i samhällsvetenskapliga forskningsprojekt.

I del I ligger fokus på den inledande fasen i samhällsvetenskaplig forskning. Det handlar här främst om hur man kommer i gång med forskning och utvecklar forskningsfrågor.

I del II behandlas olika strategier för datainsamling som brukar användas av samhällsforskare. Både kvalitativa och kvantitativa ansatser tas upp.

I del III går författarna konkret igenom olika kvalitativa och kvantitativa
tekniker för dataanalys.

I del IV diskuteras hur forskning kan presenteras för olika publiker såväl skriftligt som muntligt.

Samhällsvetenskaplig metod har ett genomarbetat pedagogiskt upplägg. Kapitlen inleds med en presentation av kunskapsmål och avslutas med instuderingsfrågor och tips på vidare läsning. Boken innehåller en rad faktarutor med praktiska exempel och fördjupning samt skärmdumpar som illustrerar användningen av mjukvaran för dataanalys. En ordlista på över 300 termer kompletterar materialet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Samhällsvetenskaplig metod
 2. +
 3. Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Segregation, utbildning och ovanliga lärprocesser av Ove Sernhede (häftad).

Köp båda 2 för 891 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Samhällsvetenskaplig metod. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Samhällsvetenskaplig metod
  Mathias Holmberg, 5 mars 2021

  Mycket bra komplement till vidgat vetande. Denna bok går djupare i sina förklaring än vidgat vetande men kan vara svår enskild att få en bra övergripande förståelse.

 2. Ostrukturerad
  getdigital, 14 december 2017

  Läst hälften. Men än så länge är den ostrukturerad och svår att hänga med i. Det är inget lätt ämne att lära sig, men boken gör det inte lättare. Finns en del bra att snappa upp dock.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna