Format
Häftad
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-01-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Cilla Heinonen
Originaltitel
Tuhattaituri 6b
Illustratör/Fotograf
Maisa Rajamäki
Dimensioner
10 x 250 x 19 mm
Vikt
697 g
SAB
uTa
ISBN
9789144101088
Mera Favorit matematik 6B Elevpaket (Bok + digital produkt) (häftad)

Mera Favorit matematik 6B Elevpaket (Bok + digital produkt)

Häftad Svenska, 2017-01-16

Slutsåld

Utgående upplaga. Denna information gäller elevpaketet Mera Favorit matematik 6B i utgående upplaga. Detta elevpaket kan beställas för användning under vårterminen 2018 och för komplettering så långt lagret räcker.

Under 2018 kommer Favorit matematik i ny upplaga, uppdaterad med digital kompetens och anpassad till Lgr 11 (rev 2017). Elevpaketet i ny upplaga släpps till vt 2019 men kan förbeställas redan nu, läs mer här.

Läs mer om seriens uppdatering med digital kompetens

Favorit matematik i utgående upplaga

Favorit matematik är ett basläromedel i matematik med en gedigen, välfungerande och tydlig struktur. Materialet kommer från Finland där det är uppskattat för strukturen och de goda resultaten hos eleverna. Utifrån vardagliga situationer får eleverna hjälp att bygga upp en stabil matematisk grund. Det är då matematiken blir en favorit!

Läs mer om serien Favorit matematik

Instruktionsguider för föräldrar

Elevpaket i utgående upplaga 

Elevpaketet till Mera Favorit matematik 6B ger dina elever de bästa förutsättningarna för ett varierat lärande då det kombinerar det digitala läromedlet med en tryckt elevbok, laborativt material och häftet Bedömning för lärande. Serien består av en A-bok och en B-bok per läsår som används på höstterminen respektive vårterminen.

Digitalt läromedel

I det digitala läromedlet finns alla grundbokens texter inlästa, såväl instruktioner som ramberättelse och det finns möjlighet för eleven att anteckna sina svar via ett tangentbord. Det digitala läromedlet innehåller också övningar som tränar de metoder och begrepp som varit lektionens fokus. Dessutom får eleven tillgång till den populära matteordlistan med matematiska ord och begrepp för åk 1-6. Matteorden är illustrerade, förklarade, inlästa och eleverna får träna dem i självrättande övningar. Det digitala läromedlet är giltigt i 4 år från aktivering.

Elevbok

Elevboken består av 4 kapitel som alla är indelade i lektioner. Till varje lektion finns det fyra sidor. Det obligatoriska uppslaget och uppslaget att träna extra på ÖVA och PRÖVA. Favorit matematik är ett finskt läromedel och författarna förklarar varje matematiskt steg noggrant med varierade och lekfulla uppgifter. I elevboken tränar eleven på egen hand med den gemensamma kommunikativa undervisningen leder du med hjälp av lärarhandledningens resurser.

Laborativt material

När du köper elevboken första gången ingår ett kuvert med laborativt material. För dig som vill komplettera böcker med nya kuvert i samband med att böcker ärvs mellan elever finns kuverten att köpa i 5-pack. De laborativa materialen är tvådimensionella och finns i kuvertet. I lärarhandledningen som hör till elevboken finns det då och då övningar i vilka de laborativa materialen används.

Varje kuvert i Mera Favorit matematik 6B innehåller:


  • Klocka med visare


  • Talkorten x, y, addera och subtrahera


  • Cirkel för åskådliggörande av bråk och procent


  • Röd skiva att montera på cirkeln för bråk och procent


  • Talkorten km/h, km, multiplicera och dividera


  • Talkorten kr, h, min, s


  • Talkorten 0-9 samt tecknet större än/mindre än, likhetstecknet och procent


  • Positionstavla för ental, tiondelar, hundradelar och tusendelar Mera Favorit matematik 6B Laborativt material 5-pack

Provhäftet Bedömning för lärande

Eleven har rätt att känna till vilka mål och förväntningar som finns med i undervisningen. I Mera Favorit matematik 6B elevpaket ingår provhäftet Bedömning för lärande som är ett stöd i detta arbete. Provuppgifterna är kopplade till kunskapskraven och eleven får fylla i en färdig terminssammanfattning över sitt lärande i matematik.

Det finns också ett färdigt bedömningsunderlag som du kan använda som dokumentation och i
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »