Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
90
Utgivningsdatum
2017-01-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 5 mm
Vikt
151 g
SAB
Oa:dd
ISBN
9789144101132
Fokusgrupper : greppbar metod (häftad)

Fokusgrupper : greppbar metod

Häftad,  Svenska, 2017-01-12
227
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Fokusgrupper : greppbar metod Kan levereras innan julafton
Fokusgrupper kan definieras som grupper där människor möts för att på ett fokuserat sätt diskutera olika aspekter av ett ämne eller ett tema. Fokusgruppsmetoden ger kunskap som är baserad på kollektiva erfarenheter och på den kollektiva förståelse som växer fram i gruppdiskussionerna. Den här boken ger både teoretiska och praktiska perspektiv på fokusgruppsmetoden. I första kapitlet beskrivs de metodologiska kriterier och tillvägagångssätt som metoden kunskapsteoretiskt vilar på. Sedan följer en praktisk genomgång av planering, genomförande och analys av fokusgrupper. Avslutningsvis tar författarna upp metodens styrkor och svagheter.

Greppbar metod är en serie böcker om olika sätt att bedriva forskning. Från forskningsfråga till slutsats. Skrivna av erfarna forskare. För dig som är nyfiken. På nya tillvägagångssätt och gamla beprövade metoder. På nya insikter om samhället och hur man kan göra det komplexa och oöverskådliga greppbart.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Fokusgrupper : greppbar metod
  2. +
  3. Fenomenologi i praktiken : fenomenologisk forskning i ett skandinaviskt perspektiv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fenomenologi i praktiken : fenomenologisk forsk... av Bente Martinsen, Susanne Rosberg (häftad).

Köp båda 2 för 686 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Psykisk hälsa i arbetslivet

    Gunnel Hensing, Kristina Holmgren, Lisa Björk, Christina Andersson, Monica Bertilsson

    Arbetslivet är en central arena för att främja den psykiska hälsan. Psykisk hälsa i arbetslivet handlar om hur psykisk ohälsa och hälsa relaterar till arbetsplatsens villkor. Vad utmärker en god arbetsplats vad gäller organisering, struktur och le...