Att skriva uppsats med akribi (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2014-02-07
Upplaga
4
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Hellström Muhli, Ulla (förf.)
Dimensioner
223 x 155 x 5 mm
Vikt
148 g
SAB
Aefe
ISBN
9789144101170
Att skriva uppsats med akribi (häftad)

Att skriva uppsats med akribi

(5 röster)
Häftad Svenska, 2014-02-07
236
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det kan förefalla enkelt att skriva uppsatser inom den akademiska världen. Alla som någon gång tagit sig för att på allvar skriva ett vetenskapligt arbete, vilken nivå det än rör sig om, vet emellertid att det inte är så enkelt. Jan Trost visar i sin bok hur den långa process med många svårlösta problem som uppsatsarbetet innebärkan klaras av. Boken behandlar dels själva uppsatsskrivandets problem, såsom syftesformulering, disposition och hur man kan komma vidare när man kört fast, dels det som ibland kallas akribi dvs. det som skiljer en vetenskaplig uppsats från andra typer av skrifter. Noggrannhet när det gäller exempelvis citationstecken, figurer och diagram, litteraturlistor och notapparater är några av de många tek niska kvaliteter som karakteriserar ett akademiskt arbete. Detta och mycket annat får i boken en grundlig genomgång.

Att skriva uppsats med akribi är avsedd för alla som ämnar skriva en vetenskaplig rapport eller uppsats vid högskola eller universitet. I denna fjärde upplaga har texten uppdaterats och ett nytt avsnitt om forskningsetik författat av Ulla Hellström Muhli, docent i sociologi vid Uppsala universitet, tillkommit.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Att skriva uppsats med akribi
  2. +
  3. Etnologiskt fältarbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Etnologiskt fältarbete av Lars Kaijser, Magnus Öhlander, Lizette Gradén, Eva Fägerborg, Eva Silvén (häftad).

Köp båda 2 för 608 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna