Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
192
Utgivningsdatum
2014-02-26
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Soltis, Jonas F (förf.)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
237 g
ISBN
9789144101743
Perspektiv på lärande (häftad)

Perspektiv på lärande

(15 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2014-02-26
309
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
D.C. Phillips och Jonas Soltis, Stanford repsektive Columbia University, är båda mycket respekterade pedagoger. Deras Perspektiv på lärande har redan utkommit i fem utgåvor och är en klassiker i mindre format. Nu föreligger den i en elegant svensk översättning, till gagn för lärarstuderande och verksamma lärare men också andra som är intresserade av lärandets många aspekter. Med suverän överblick och känsla för det väsentliga leder de varsamt in läsaren i en spännande exposé över vårt tänkande om lärandets natur, från begynnelsen till de senaste rönen i forskningen. Boken är hållen i en ledig ton med många pedagogiska liknelser och konkreta exemplel som får läsaren att känna sig smart och delaktig, plötsligt inbegripen i samtal med Platon - eller med moderna pedagogiska tänkare som Dewey, Piaget, Vygotskij och deras efterföljare.

Boken har en given plats på lärarutbildningar och pedagogikkurser men lämpar sig också för självstudier. Efersom den innehåller ett stort antal fallstudier och fördjupningsövningar är den också givande läsning för dem som vill utveckla sitt pedagogiska kunnande i praktiken.
Perspektiv på lärande ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga ändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Perspektiv på lärande
  2. +
  3. Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvillkor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ungdomar och unga vuxna : Utveckling och livsvi... av Philip Hwang, Ann Frisén, Björn Nilsson (inbunden).

Köp båda 2 för 726 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Perspektiv på lärande. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tydligt genomgången
    Christian Thomasson, 24 september 2017

    Boken går igenom olika lärandeteorier på ett bra sätt. Det finns ett antal olika som gås igenom ordentligt och vad man skall tänka på när man använder sig av den! Alla gubbar presenteras.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna