Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
546
Utgivningsdatum
2015-01-14
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 155 x 30 mm
Vikt
777 g
SAB
Cm-c.08
ISBN
9789144101767

Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-01-14
422
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I den här boken beskrivs Sveriges nya religiösa landskap och de förändringsprocesser som blivit följden av mötet mellan majoritetssamhället och minoritetsreligioner.
Förståelse av religioners plats och roll i nutiden är mycket viktig som bakgrund till skeenden i världen. Boken innehåller en allmän historik om de olika religionerna och grundmaterial som ger läsaren en bild av det mångsidiga svenska religiösa livet av i dag.
Författarna beskriver hur hinduism, buddhism, sikhism, judendom, östkyrkan, islam och New Age utövas och påverkas av de markanta förändringsprocesser som Sverige nu går igenom.
I denna tredje upplaga av boken har alla kapitel reviderats och uppdaterats. Kapitlet om teori har grundligt omarbetats och ger sociologiska begreppsliga och andra redskap för förståelse av religion och angränsade ämnen som kultur, identitet, modernisering, globalisering och fundamentalism.
Boken är främst avsedd för studenter i religionsvetenskap och angränsande ämnen vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 661 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Det mångreligiösa Sverige : ett landskap i förändring. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kursbok
  Yvonsan, 22 augusti 2018

  En kursbok där så mycket som möjligt ska finnas med i kompakt format dock vetenskaplig faktagranskning. Inte lättillgänglig text. Bra kursbok!

 2. Fördomar och demonisering av religiösa människor
  Annika, 7 december 2015

  Författarna visar upp ett stort kartotek av fördomar mot alla religiösa människor och framför allt kristna som emellanåt får representeras av högerkristna kapitalistälskande amerikaner. Religion står i författarnas värld alltid i motsatsförhållande till vetenskap, modernitet, demokrati, öppenhet, empiri, etc. De hävdar bestämt i sin bok att man är fundamentalist om man exempelvis anser att det finns en sann och helig religiös text att användas som utgångspunkt och som visar vad Gud en gång f... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna