Konkretisering och undervisning i matematik - Matematikdidaktik för lärare (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-03-26
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Kilborn, Wiggo (förf.)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
480 g
ISBN
9789144102382

Konkretisering och undervisning i matematik - Matematikdidaktik för lärare

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-03-26
319
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
För att tränga in i matematikens abstrakta natur behövs en konkretisering, som belyser och skapar förståelse för matematiska modeller, metoder och formler. Ju yngre eleverna är, desto större är behovet av konkretisering. Det är med hjälp av en sådan konkretisering som en elev lär sig abstrahera och resonera utan hjälp av ett material och på så vis kan lägga en grund för att utveckla och generalisera sitt matematiska vetande.

Det är en vital lärarkunskap som författarna delar med sig av. I bokens första del visar de hur lärares uppfattning om konkre tisering har sett ut under ett hundratal år och vilka konsekvenser detta har lett till för matematikundervisningen. I bokens andra del presenteras en alternativ syn på konkretisering och hur den kan genomföras i praktisk undervisning. Konkretisering och undervisning i matematik vänder sig till blivande och verksamma lärare i matematik inom grundskolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konkretisering och undervisning i matematik - Matematikdidaktik för lärare
  2. +
  3. Osynliga katastrofer och falska hot om jordens undergång

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osynliga katastrofer och falska hot om jordens ... av Patrick Moore (häftad).

Köp båda 2 för 550 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Konkretisering och undervisning i matematik - Matematikdidaktik för lärare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket bra
    Erik, 15 juli 2022

    Aktuellt innehåll med fokus på hur lärare kan bryta ner undervisningens innehåll. Du kan även bekanta dig till begreppet konkretisering och hur syn på konkretiseringen har utvecklats genom tiden

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna