Lära och undervisa matematik : från förskoleklass till åk 6 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2014-04-11
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Medarbetare
Grevholm, Barbro (förf.)
Dimensioner
241 x 175 x 15 mm
Vikt
683 g
SAB
Eabt.02
ISBN
9789144102481

Lära och undervisa matematik : från förskoleklass till åk 6

(4 röster)
Häftad,  Svenska, 2014-04-11
429
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lära och undervisa matematik - från förskoleklass till åk 6 är en grundbok i matematik och matematikämnets didaktik. Den vänder sig till lärarstuderande och till verksamma lärare som vill aktualisera sina kunskaper och ta del av den senaste forskningen samt sätta sig in i de nya kursplanerna och kunskapskraven i matematik. Ämneskunskaperna är sammanvävda med ämnesdidaktiken, allt för att skapa en helhet som i möjligaste mån svarar mot en lärares arbete. Varje kapitel behandlar de delar som dagens och morgondagens F-6-lärare ska kunna. Bland annat kan nämnas kommunikation och lärande i matematik, aritmetik och algebra, geometri och statistik, problemlösning och bedömning. Dessutom poängteras vikten av den röda tråden som ska löpa från förskolan och hela vägen upp för att skapa mening och lust att ta sig vidare i ett av skolans viktigaste ämnen. I konsekvensens namn inleds boken med ett kapitel om de allra yngsta barnens lärande.
Läsaren ges många tillfällen att pröva och utveckla sin egen matematiska förmåga och kompetens. Här finns många övningar och diskussionsmöjligheter och nya forskningsrön, blandat med författarnas egen gedigna lärarerfarenhet.

Framför allt är detta en bok för lärares egen professionella utveckling. Förhoppningen är att läsaren ska få en personlig säkerhet vad gäller innebörden av termer och begrepp och nå en djupare matematisk förståelse som mynnar ut i kompetens i ämnet och rustar för en intressant lärargärning som ger lust att hela tiden lära mer. Under fliken Extramaterial finns en ledning för att lösa problemen i kapitel 5. Lära och undervisa matematik har tidigare givits ut av Norstedts men ingår numera i Studentlitteraturs sortiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lära och undervisa matematik : från förskoleklass till åk 6
  2. +
  3. Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från årskurs 4 till 6

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tal och Tanke 2 - Matematikundervisning från år... av Ida Heiberg Solem, Bjørnar Alseth, Elisabeta Eriksen, Bjørn Smestad (häftad).

Köp båda 2 för 1049 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Barbro Grevholm

  • Tasks in Primary Mathematics Teacher Education

    Barbara Clarke, Barbro Grevholm, Richard Millman

    Tasks in Primary Mathematics Teacher Education is intended to advance relevant research and innovative international practices in the preparation and professional development of mathematics teachers. Emerging from discussion at the ICMI study on t...