Professionell handledning (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
78
Utgivningsdatum
2015-01-09
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
226 x 156 x 6 mm
Vikt
129 g
ISBN
9789144102962
Professionell handledning (häftad)

Professionell handledning

(3 röster)
Häftad Svenska, 2015-01-09
245
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Handledning spelar en allt viktigare roll i mötet mellan teoretisk utbildning och praktisk yrkesutövning. Den studerande ska genom praktik och handledning bli en självständig yrkeskollega. Hand ledaren har ett stort ansvar för att skapa goda betingelser för nyutbildades inträde i yrket. Att kunna handleda kan ses som en särskild kompetens hos personer med gedigen erfarenhet inom ett yrke.
Professionell handledning lyfter fram handledningens olika moment och utvecklingsfaser, liksom olika aspekter av de yrkesmässiga och personliga relationer som utvecklas under en god handledning. Boken tydliggör också skillnaden mellan handledning och andra processer såsom coaching, konsultation, psykoterapi, undervisning och arbetsledning. I denna tredje, utvidgade upplaga har aktuell litteratur och nya perspektiv inom handledningsforskning tillkommit.
Professionell handledning vänder sig till lärarstudenter och verksamma lärare, men även till andra personer som deltar i handledning som en del av sin utbildning eller yrkesutövning. Även en erfaren handledare kan finna boken relevant då den samlar handledningens olika aspekter i en överskådlig framställning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Professionell handledning
  2. +
  3. Pedagogisk handledning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pedagogisk handledning av Ole Löw (häftad).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna