Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
106
Utgivningsdatum
2015-05-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
172 g
SAB
Aef
ISBN
9789144103365
Konsten att skriva en fotnot : vetenskaplig formalia för humanister (häftad)

Konsten att skriva en fotnot : vetenskaplig formalia för humanister

(5 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-05-21
244
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Den här boken ger ovärderlig hjälp för alla som ska skriva en vetenskaplig artikel eller uppsats. Att kunna hantera formalia är en viktig del av det professionella vetenskapliga hantverket och förtjänar samma uppmärksamhet som andra delar av forskningsprocessen. I Konsten att skriva en fotnot diskuteras detaljfrågor kring formalia, såsom citat- och referatteknik samt hantering av illustrationer och fotnoter, men framför allt tar författarna ett helhetsgrepp på vetenskaplig formalia. Boken är tänkt att vara ett hjälpmedel att användas under själva skrivandet och ger exempel på en mängd frågeställningar som kan infinna sig för uppsatsskribenten. Hur ska egentligen referenser utformas i en vetenskaplig text? Ska en fotnot stå före eller efter punkten? Hur redovisas internetkällor i källförteckningen?

Boken vänder sig till nya studenter som behöver en bok i behändigt format att hålla hårt i under uppsatsskrivandet, men också till den mer erfarna forskaren som kan behöva en uppslagsbok när det uppstår frågor kring hur hänvisningar ska utformas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konsten att skriva en fotnot : vetenskaplig formalia för humanister
  2. +
  3. Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget mot kulturarvet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Förgör de falska gudarna : Palmyra och kriget m... av Jesper Huor, Anders Rydell (inbunden).

Köp båda 2 för 483 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna