Funktionell familjeterapi för beteendeproblem hos ungdomar (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
346
Utgivningsdatum
2016-02-25
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
620 g
ISBN
9789144103693
Funktionell familjeterapi för beteendeproblem hos ungdomar (häftad)

Funktionell familjeterapi för beteendeproblem hos ungdomar

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-02-25
440

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Det finns många olika benämningar eller etiketter på ungdomar med relationsförsvårande beteende: Ungdom på glid, svårbehandlade tonåringar, värstingar och unga lagöverträdare är bara några exempel. De kan ha en utagerande beteendestörning eller ett drogberoende och de kan vara aktuella hos barn och ungdomspsykiatrin eller i socialtjänsten. Denna bok handlar om dessa ungdomar och deras familjer. Men framförallt handlar den om ett framgångsrikt sätt att behandla deras problem.

I metoden funktionell familjeterapi (FFT), som började utvecklas av James F Alexander i slutet av 1960-talet, utgår man från två familjefunktioner som är särskilt centrala: närhet och distans i föräldra-ungdomsförhållandet och hierarkiförändring i familjen. Terapeuten undersöker i de tidiga samtalen hur den unges symptom påverkar dessa funktionsområden. Alla familjemedlemmars relationsbehov undersöks utifrån den funktion beteendet fyller i form av närhet eller avstånd. Behandlingen, som följer en manual indelad i fem faser, har utvärderats i en lång rad forskningsstudier och har i USA godkänts som ett av Blueprintprogrammen för evidensbaserad behandling. I Sverige har metoden använts i 15 år.

Funktionell familjeterapi innehåller förutom behandlingsmanualen även en omfattande presentation av forskningsstödet för metoden och en illustrativ fallbeskrivning. Boken vänder sig till yrkesverksamma socionomer, psykologer och familjebehandlare i socialtjänsten och i barn- och ungdomspsykiatrin samt till studerande på socionom- och psykologutbildningen och på olika familjeterapiutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Funktionell familjeterapi för beteendeproblem hos ungdomar
  2. +
  3. Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism och fundamentalism

De som köpt den här boken har ofta också köpt Radikalisering : vägen in i och ut ur extremism... av Håkan Järvå (häftad).

Köp båda 2 för 745 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »