Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2015-09-21
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Marnetoft, Sven Uno (förf.) / Selander, John (förf.) / Ekholm, Jan (red.) / Vahlne Westerhäll, Lotta (red.) / Bergroth, Alf (red.) / Schüldt Ekholm, Kristina (red.)
Dimensioner
236 x 168 x 15 mm
Vikt
402 g
SAB
Vnab
ISBN
9789144104331
Rehabiliteringsvetenskap - Rehabilitering till arbetslivet i ett flerdisciplinärt perspektiv (häftad)

Rehabiliteringsvetenskap - Rehabilitering till arbetslivet i ett flerdisciplinärt perspektiv

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-09-21
383
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Boken går igenom olika verksamhetsområden som handhar rehabilitering med inriktning på ansvar och skyldigheter. Även sjukskrivningens komplexitet, principerna bakom rehabilitering, individperspektivet med den försäkrades rättigheter och ansvar i en rehabiliteringssituation, rätten till ersättning med fokus på rekvisiten sjukdom och arbetsoförmåga gås igenom. Funktionstillstånd och funktionshinder analyseras i ett sjukfrånvaroperspektiv. Hindrande och underlättande faktorer vid rehabilitering till arbete behandlas liksom samverkan mellan rehabiliteringsaktörer, olika rehabiliteringsmodeller, ekonomi och rehabilitering inom EU.
Rehabilitering till arbete är ett dynamiskt område och stora förändringar har skett sedan föregående upplaga 2009, varför väsentliga delar av boken är omarbetade. Socialförsäkringsbalken har tillkommit och ersatt tidigare lagstiftning så att det nu bland annat föreligger en rätt till rehabilitering jämfört med tidigare då det endast förelåg möjlighet till rehabilitering. Uppfattningen av funktionstillstånd har utvecklats och även dess relation till individens rättigheter. Ny forskning har tillkommit inom flera områden.
Boken lämpar sig för kurser i rehabiliteringsvetenskap, personal- och arbetslivsfrågor, socialrätt, medicinsk rätt, socialt arbete, rehabiliteringsmedicin, sociologi, omvårdnad, folkhälsovetenskap och socialmedicin. Boken är också ett värdefullt verktyg för den som arbetar praktiskt med rehabilitering inom Försäkringskassan, Arbetsförmedlingen, primärvård, rehabiliteringsmedicinsk klinik, enheter för arbetslivsinriktad rehabilitering, case management, folkhögskola och socialtjänst.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rehabiliteringsvetenskap - Rehabilitering till arbetslivet i ett flerdisciplinärt perspektiv
  2. +
  3. Återgång i arbete - Processer, bedömningar, åtgärder

De som köpt den här boken har ofta också köpt Återgång i arbete - Processer, bedömningar, åtg... av Kerstin Ekberg, Mona Eklund, Gunnel Hensing, Ulrika Bejerholm, Lena-Karin Erlandsson (häftad).

Köp båda 2 för 740 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »