Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
335
Utgivningsdatum
2015-04-27
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 15 mm
Vikt
492 g
SAB
Vlna
ISBN
9789144104539
Alkohol : en fråga för oss i vården (häftad)

Alkohol : en fråga för oss i vården

Häftad, Svenska, 2015-04-27
456
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Cirka en miljon svenskar har ett riskbruk, skadligt bruk eller ett beroende av alkohol. De allra flesta har aldrig sökt vård och har inga sociala eller psykiska problem. Men kanske har alkohol ändå betydelse för hälsan, nu eller på sikt?
Boken vill förmedla hur vi väcker frågan på ett patientcentrerat sätt när en person söker oss för något hälsoproblem. Den ger konkreta verktyg och kunskaper för samtalet, samt kunskaper om hur de flesta av våra vanliga sjukdomar kan påverkas av alkohol. Alkohol är ju samtidigt en värdefull ingrediens i många människors sociala liv, så dryckesvanorna ändrar man inte på utan goda skäl.
Boken vill också förmedla nya kunskaper om den oftast goda prognosen vid alkoholberoende och hur vi alla inom vården faktiskt mycket enkelt kan göra en stor insats vid olika typer av alkoholproblem. Boken har en bred ansats och bred målgrupp och vänder sig i första hand till läkare, sjuksköterskor och andra med patientkontakt, särskilt inom primärvård, somatik och psykiatri. Men även beslutsfattare och andra som behöver en översikt i ämnet kan ha stor nytta av flera avsnitt.
Nytt till denna upplaga av boken är att läsaren får tillgång till en interaktiv webbplats från vilken läsaren kan läsa boken digitalt, markera och anteckna samt hämta hem relevanta dokument. Här finns även övningsmaterial och tester så att du som läsare kan kontrollera dina kunskaper.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alkohol : en fråga för oss i vården
  2. +
  3. Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin, oxytocin, serotonin, kortisol, endorfin, testosteron

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sex substanser som förändrar ditt liv : dopamin... av David J P Phillips (kartonnage).

Köp båda 2 för 667 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »