Endimensionell analys : särtryck kap. 1-8 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2014-07-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 154 x 9 mm
Vikt
267 g
SAB
Td
ISBN
9789144104676

Endimensionell analys : särtryck kap. 1-8

Häftad,  Svenska, 2014-07-03
248
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Observera att detta är ett särtryck och innehåller endast kapitel 1- 8.
Denna lärobok i matematisk analys har utvecklats för att användas i en grundläggande kurs vid universitet och högskola, och behandlar i huvudsak differential- och integralkalkyl för funktioner av en reell variabel. Målet har varit att ge en relativt fullständig framställning av teorin, och samtidigt belysa och komplettera resultaten med intuitiva resonemang och många exempel. Tekniska och naturvetenskapliga tillämpningar behandlas ingående där de naturligt hör hemma, till exempel i samband med differentialekvationer. Till boken hör också ett kompletterande och fördjupande nätmaterial, som gör det möjligt att anpassa boken till olika kursinriktningar.

Vid studier i analys är det viktigt att ha bra grundkunskaper i elementär algebra och geometri. Boken innehåller därför en längre inledande del som behandlar bland annat dessa områden. Denna del är designad för att integreras i en inledande analyskurs, men fungerar även utmärkt som kurslitteratur till en kortare repetitionskurs vid universitetsstarten. Författarna är verksamma vid Matematikcentrum, Lunds universitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Endimensionell analys : särtryck kap. 1-8
  2. +
  3. Professionell klimatbevakning - Guide för en konstruktiv journalistik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Professionell klimatbevakning - Guide för en ko... av Anders Bolling, Svenolof Karlsson (häftad).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna