Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2015-05-19
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Brytting, Tomas (förf.) / Döös, Marianne (förf.) / Hallin, Anette (förf.) / Johansson, Peter (förf.) / Neu Morén, Elizabeth (förf.) / Schriber, Svante (förf.) / Skoog, Matti (förf.) / Tengblad, Stefan (förf.) / Löwstedt, Jan (red.)
Dimensioner
225 x 155 x 12 mm
Vikt
311 g
SAB
Emk
ISBN
9789144104881

Skolledning - Scener från den organiserande vardagen

Häftad,  Svenska, 2015-05-19
389
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skolledning är så mycket mer än enskilda individers ansträngningar att leda och utveckla en verksamhet. Detta är utgångspunkten i Skolledning - scener från den organiserande vardagen. Boken belyser skolledning som summan av alla de lednings- och styrningspraktiker som påverkar den dagliga verksamheten i en skola. Vardagssituationer, som en skolledning ställs inför, diskuteras här utifrån ett organisationsteoretiskt perspektiv. Teman som tas upp är mål- och resultatstyrning, ledningens moraliska kompetens, samarbetsprocesser, ledarskap-medarbetarskap, entreprenöriellt lärande, talent management, bedömning och lönesättning, projektarbete samt ledning av den marknadsutsatta skolan. Skolledning - scener från den organiserande vardagen är relevant för alla som är intresserade av hur skolor leds och styrs. Den kan med fördel användas i undervisning om organisation, ledning och styrning samt i kurser som riktar sig till rektorer, lärare och andra skolledare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolledning - Scener från den organiserande vardagen
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 638 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »