Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
217
Utgivningsdatum
2015-06-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
220 x 155 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohj-c:k
ISBN
9789144105222

Undantagsmänniskor : en svensk HBTQ-historia med utblickar i världen

(10 röster)  |   Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-06-25
340
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok är ett översiktsverk som behandlar könsöverskridande och samkönad kärlek och sexualitet i Sverige från forntid till nutid. Här beskrivs HBTQ-personers liv och det omgivande samhällets attityder samt de förändringar som skett under den långa tid som behandlas. Kvinnors och mäns olika livsvillkor diskuteras genomgående och den svenska historien sätts också in i ett större globalt sammanhang genom att utblickar till förhållandena i andra länder görs.

Undantagsmänniskor ger en överskådlig bild av den svenska HBTQ-historien och syftar till att lyfta fram och besvara vanliga frågor i ämnet, exempelvis om homosexualitet alltid har funnits, om det fanns könsöverskridare på medeltiden, hur synen på bisexualitet har förändrats i historien eller varför öppenheten kring HBTQ är så mycket större i dag än för tjugofem år sedan. Inför utgivningen av den andra upplagan har boken reviderats och uppdaterats genomgående och utblickarna till andra länder omarbetats.Undantagsmänniskor är avsedd som kurslitteratur i historia och genusvetenskap vid universitet och högskolor, men är givande för alla som vill fördjupa sina kunskaper i HBTQ-frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Undantagsmänniskor : en svensk HBTQ-historia med utblickar i världen
 2. +
 3. En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt en fängelsepastor om livet

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bra dag att dö : vad 276 avrättningar lärt e... av Carina Bergfeldt (pocket).

Köp båda 2 för 429 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Undantagsmänniskor : en svensk HBTQ-historia med utblickar i världen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra översikt med intressanta nedslag
  Simon Schönbeck, 17 juni 2021

  Undantagsmänniskor ger en ambitiös översikt över ett stort område, och gör det med elegans. Mycket läsarglädje! Rekommenderar boken varmt. Men den är någorlunda akademisk i inledningen, så om det inte är din grej så går det att hoppa över.

 2. God överblick
  Elsa, 11 maj 2018

  Läste denna bok på en genuskurs och tycker den ger en god överblick över ämnet. Mycket matnyttig information, och många teoretiska ansatser berörs som känns väldigt relevanta. I tidigare utgåva är "utblickarna" till andra delar av världen inbakade i kapitlen, men i denna står de för sig själva, mycket tydligare helt enkelt. Texten är ibland lite trögflytande tyvärr, därav minuspoäng.

Visa alla 2 recensioner