Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
121
Utgivningsdatum
2014-09-19
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 145 x 7 mm
Vikt
172 g
SAB
Qbab,Oaa
ISBN
9789144105499

Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2014-09-19
325
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
MAKT, BESLUT och LEDARSKAP är nödvändiga förutsättningar för att grupper, företag och organisationer ska fungera och utvecklas. Speciellt maktbegreppet är komplicerat då makt kan anta oändligt många former och finns överallt där människor ingår i relationer.
Med utgångspunkt i en maktteoretisk resa från Machiavelli och Dahl till Foucault och Bourdieu presenteras här en modell för att öka förståelsen. Den består av sex maktdimensioner, som fokuserar relationerna mellan makt, beslut och ledarskap. Det handlar om direkt och indirekt makt, makt över människornas uppfattningar och intressen, makt i en beslutande soptunnesituation, relationell och institutionell makt.

Boken är kortfattad och pedagogiskt användbar. Såväl den märkbara maktutövningen som de maktdimensioner som sker i det tysta och obemärkta lyfts fram. Makt och ledarskap är tätt förenade vilket gör det naturligt att se på makt i ett ledarskaps-perspektiv och på ledarskap i ett maktperspektiv. Författare är Søren Christensen och Poul Erik Daugaard Jensen, professor respektive lektor vid Copenhagen Business School (CBS), samt Lars Lindkvist, professor i företagsekonomi vid Linnéuniversitetet och CBS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Makt, beslut och ledarskap : märkbar och obemärkt makt
  2. +
  3. Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 framgångsrika ledare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klokfaktorerna : 10 förmågor som förenar 100 fr... av Svante Randlert (inbunden).

Köp båda 2 för 654 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna