Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
305
Utgivningsdatum
2015-03-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
223 x 155 x 17 mm
Vikt
434 g
SAB
Eabf.023,Eabf.03
ISBN
9789144106236
Svensklärarens påverkan och praktik : på spaning efter konsten att undervisa (häftad)

Svensklärarens påverkan och praktik : på spaning efter konsten att undervisa

Häftad,  Svenska, 2015-03-03
347
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svensklärarens påverkan och praktik : på spaning efter konsten att undervisa Kan levereras innan julafton
Vad utmärker en förstklassig svensklärare? Hur utvecklar man förhållningssätt, egenskaper och handlag som leder till professionalitet? Dessa frågor är vägledande för vår "spaning efter konsten att undervisa". Bokens första del, Svensklärarens påverkan, fokuserar på de färdigheter som utgör svenskämnets centrala innehåll: tala, lyssna, läsa och skriva. Kärnan i svensklärarens yrkesidentitet - att stimulera elevernas språkutveckling och främja deras litteraturintresse och litteraturförståelse - kopplas till den klassiska retorikens tre medel för intellektuell och emotionell påverkan: Hur vinner man elevernas förtroende (ethos), hur får man dem att förstå undervisningens syfte och innehåll (logos), och hur får man dem engagerade, motiverade och aktiva (pathos)?

Andra delen, Svensklärarens praktik, diskuterar hur man förenar teori och praktik, ideal och verklighet, på grundval av beprövad erfarenhet och erkänd vetenskap. Med utgångspunkt i bl.a. Aristoteles kunskapssyn och aktuell forskning analyseras både den "verklighetschock" som blivande lärare ofta upplever och den värdefulla potential som finns i den "tysta" kunskap som erfarna lärare äger. Svensklärarens påverkan och praktik vänder sig främst till svensk lärarstudenter och verksamma svensklärare i grundskolans senare år och på gymnasiet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svensklärarens påverkan och praktik : på spaning efter konsten att undervisa
  2. +
  3. Skriva och samtala - Lärande genom responsgrupper

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skriva och samtala - Lärande genom responsgrupper av Mikael Andersson, Torlaug Løkensgard Hoel (häftad).

Köp båda 2 för 723 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna