Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
138
Utgivningsdatum
2015-07-28
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
223 x 155 x 8 mm
Vikt
220 g
SAB
Qbk
ISBN
9789144106359
Logistik och strategi : för lönsamhet och tillväxt (häftad)

Logistik och strategi : för lönsamhet och tillväxt

(1 röst)
Häftad Svenska, 2015-07-28
275
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Logistik har de senaste åren blivit ett allt viktigare konkurrensmedel för många företag. Med logistiken som grund kan långsiktig lönsamhet och tillväxt skapas. Grundtanken med denna bok är att förklara logistikens roll utifrån ett företagsstrategiskt perspektiv. Därmed går boken utanför det som vanligtvis ses som logistikforskning och logistikteorier, och tar i stället sin utgångspunkt i strategiteori.
Bokens första del belyser logistikens strategiska betydelse utifrån tre strategiteoretiska perspektiv: marknadspositioneringsperspektivet, det resursbaserade perspektivet och det dynamiska perspektivet. Dessa perspektiv har dominerat strategiforskningen de senaste tre decennierna och kan ses som tre olika "glasögon" som bidrar med insikter till logistikområdet. Bokens andra del ägnas åt mer praktiska aspekter kring hur företaget ska agera när logistik är ett strategiskt konkurrensmedel. Här beskrivs en logistikbaserad affärsmodell samt företagsledningens roll i logistiken.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Logistik och strategi : för lönsamhet och tillväxt
  2. +
  3. Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmögenhet, girighet och lycka

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pengars psykologi : tidlösa lärdomar om förmöge... av Morgan Housel (häftad).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Sandberg