Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2015-04-08
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Dimensioner
225 x 140 x 25 mm
Vikt
577 g
SAB
Fc:oa
ISBN
9789144106908

Introduktion till sociolingvistik

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-04-08
347
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vårt språk påverkas av en mängd olika faktorer: var i landet vi vuxit upp, vilken socialgrupp vi tillhör, hur gamla vi är, vilket kön vi har etc. De flesta människor varierar också sitt språk efter situation och samtalspartner. Det här är en introduktion till det spännande området sociolingvistik, ibland även kallat språksociologi. Här kan man läsa om förhållandet mellan språk och plats, klass, kön, ålder och etnicitet. Man kan också läsa om flerspråkiga samhällen och tvärkulturell kommunikation, om språkvård och språkplanering. Huvudpunkten ligger på språksituationen i Sverige, men författarna gör även internationella utblickar och jämför svenska förhållanden med hur det ser ut på andra håll i världen. I bokens inledande kapitel beskrivs sociolingvistikens framväxt och utveckling, dess metoder och grundläggande termer och begrepp. På så vis fungerar det första kapitlet som en ram för övriga kapitel, och sätter in dessa i ett större teoretiskt och metodiskt sammanhang.

Introduktion till sociolingvistik är resonerande och pedagogisk i sin framställning. Den är i första hand avsedd för universitetskurser i svenska, nordiska språk och allmän språkvetenskap, men vänder sig också till lärarstuderande och alla som är intresserade av att ta del av aktuell forskning om språklig variation. Introduktion till sociolingvistik ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Introduktion till sociolingvistik
 2. +
 3. Allora 1: grundkurs i italienska

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allora 1: grundkurs i italienska av Manuela Ruppel Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 843 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Introduktion till sociolingvistik. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kort om boken
  Håkan Lindgren, 4 oktober 2017

  Pedagogisk och intressant. Förklarar en mängd grundläggande begrepp inom sociolingvistiken/språksociologin och ger en bra överblick i ämnet. Jag kan rekommendera den!

 2. En fantastiskt intressant bok
  Olga, 8 februari 2017

  Den underbara boken ger bra introduktion och förståelse genom sociolingvistikensområde. Boken presenterar språkundersökningar och metoder ur olika perspektiv vilket ger allsidig belysning av sociallingvistiken som ett vetenskapligt ämne.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna