Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2018-02-12
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Mels, Tom (förf.) / Nilsson Hammar, Anna (förf.) / Sjöberg, Maria (förf.) / Söderberg, Johan (förf.) / Thor Tureby, Malin (förf.) / Ågren, Maria (förf.) / Gustavsson, Martin (red.) / Svanström, Yvonne (red.)
Dimensioner
245 x 170 x 15 mm
Vikt
666 g
ISBN
9789144107943
Metod - Guide för historiska studier (häftad)

Metod - Guide för historiska studier

(1 röst)
Häftad Svenska, 2018-02-12
365
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Metodkunskaper är nödvändiga för att både skriva, läsa och förstå vetenskaplig text. För att kunna få fram och ta del av information i historiska källor krävs både kvalitativa och kvantitativa metoder av olika slag. Den här grundboken har därför ett brett anslag och presenterar ett flertal praktiska tillvägagångssätt inom historiska studier.

Boken har tre delar. I den första behandlas de inledande faserna av en historisk studie, med kapitel om undersökningsdesign och källkritik. Den andra delen har en kvalitativ inriktning och samlar kapitel om textanalys, begreppshistoria, diskursanalys och muntlig historia. I den tredje delen är fokus kvantitativt och här tar författarna upp beskrivande statistik, korrelations- och regressionsanalys, kollektivbiografi och korrespondensanalys samt rumslig metod. Metod - guide för historiska studier är avsedd för studenter i humanistiska och samhällsvetenskapliga ämnen med historisk inriktning vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Metod - Guide för historiska studier
  2. +
  3. Svärd, sandaler och skandaler - Antiken på film och i tv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svärd, sandaler och skandaler - Antiken på film... av Isak Hammar, Ulf Zander, Therése Anderson, Tomas Axelson, Lovisa Brännstedt (häftad).

Köp båda 2 för 671 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »