Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2016-02-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 175 x 10 mm
Vikt
397 g
ISBN
9789144108179
Kreativitet i förskolan (häftad)

Kreativitet i förskolan

(1 röst)
Häftad Svenska, 2016-02-29
382
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vad är kreativitet? Hur uppstår den och vad innebär det att vara kreativ? Är kreativitet en medfödd talang eller är det en förmåga som går att förklara, beskriva, lära sig och utveckla? Kreativitet tillhör alla livets aspekter och utveckling i sin helhet, alltså inte enbart den konstnärliga världen. Dagens forskare är överens om att kreativitet utgör en allmänmänsklig egenskap och förmåga som emellertid är olika omfattande och kommer till uttryck på olika sätt. Kunskaper om kreativitet som ett mänskligt fenomen behandlas i denna bok utifrån ett didaktiskt perspektiv och mot bakgrund av förskolans och läraryrkets pedagogiska uppdrag med andra ord, kreativitet som vad, hur och varför. Vad innebär ett kreativt arbetssätt i förskolan? Hur kan vi urskilja kreativitetens olika uttryck i förskolans vardag? Vad kännetecknar en kreativ lärare och ett kreativt arbetslag? Vilka innehåll och vilka miljöer i förskolan främjar vuxnas och barnens kreativitetsutveckling?

Med denna bok vill författaren bidra till en diskussion om kreativitetens betydelse i förskolans utbildningspraktik. Barns kreativitetsutveckling och kreativa uttryck presenteras i boken genom varierande exempel. Dessa illustrerar barns förmåga att vara fantasifulla och kreativa som en följd av lärarnas inspirerande och kreativa arbetssätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kreativitet i förskolan
  2. +
  3. Kreativa lärprocesser : estetik och undervisning i förskolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kreativa lärprocesser : estetik och undervisnin... av Sara Hvit Lindstrand, Karin Alnervik (häftad).

Köp båda 2 för 648 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mirella Forsberg Ahlcrona