Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
368
Utgivningsdatum
2015-02-26
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
250 x 155 x 15 mm
Vikt
840 g
SAB
D
ISBN
9789144108384

Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-02-26
595
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tankar presenterar grundläggande filosofiska frågor och de olika försök till svar som filosofer genom tiderna har fört fram. Tonvikten ligger på västerländska filosofers tankar om dessa frågor, men också andra tanketraditioner får här sin plats.

TREDJE UPPLAGAN
Denna tredje upplaga av Tankar har kompletterats med ett stort antal fördjupande texter, om bl.a. dygdetik, filosofisk feminism, logik och kopplingen mellan tro och vetande, dvs. filosofi, vetenskap och religion som olika sätt att hantera och uppleva den verklighet vi lever i.

ELEVPAKETET - TRYCKT BOK OCH DIGITALT LÄROMEDEL
Elevpaketet består av en tryckt bok och ett digitalt läromedel. Varje kapitel behandlar grundläggande filosofiska frågor och de olika försök till svar som filosofer genom tiderna har fört fram. Målsättningen bakom boken har varit att inte väja för ämnets svårigheter, utan i stället tillhandahålla bra stöd när läsaren ska brottas med dem. Bland annat anknyts de filosofiska frågorna till vardagstänkandet när så är möjligt och det finns många illustrerande exempel.

Filosofins centrala begrepp får sin plats i texterna - utförligt förklarade - för att därigenom kunna lotsa läsaren in i den filosofiska tankevärlden.

Till varje kapitel finns ett stort antal uppgifter som ger läsaren möjlighet att öva sina nya kunskaper. För, filosofi är i lika hög grad ett övningsämne som ett kunskapsämne.

DET DIGITALA LÄROMEDLET
Den interaktiva elevboken är inläst med autentiskt tal och textföljning. För elever med läs- och skrivsvårigheter är detta ett värdefullt hjälpmedel, liksom för elever med andra modersmål än svenska.

Faktafördjupningar, digital ämnesordlista, kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar, interaktiva uppgifter och filosofporträtt gör det möjligt för eleverna att arbeta självständigt och flexibelt. Eleverna kan använda kapitelsammanfattningarna både som en introduktion inför att de ska börja med kapitlet och som en repetition av det.

I de kompletterande övningarna kan de arbeta vidare med sina nya kunskaper och träna på sin förståelse av de filosofiska begreppen.
* Interaktiv version av boken, inläst med autentiskt tal och textföljning.
* Stort antal fördjupningar.
* Korta presentationer av ett antal olika filosofer
* Kapitelsammanfattningar som miniföreläsningar.
* Ordlista över centrala filosofiska begrepp.
* Interaktiva övningar, kopplade till betygskriterierna.

Fungerar på dator, surfplatta och till stor del i mobil.

I det digitala läromedlet kan eleverna söka i innehållet. De kan också göra egna anteckningar och markera viktiga stycken i texten. Anteckningarna sparas automatiskt och kan enkelt samlas ihop och skrivas ut.

Tankar finns även som digital elevlicens och digital klasslicens.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet
 2. +
 3. Vitsippor och pissråttor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vitsippor och pissråttor av Oskar Kroon (inbunden).

Köp båda 2 för 674 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tankar - Elevpaket (Bok + digital produkt) : Filosofi för gymnasiet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Tusen TACK för Tankar
  Lycklig Lärjunge, 2 november 2015

  Christer Fäldt och Daniel Fäldt:s bok Tankar Filosofi för gymnasiet är en fulländad "obegriplighet", ett fulländat, faktiskt litterärt Konstverk; hur är det möjligt att skapa en lärobok i filosofi, den i sanning gränslösa vetenskapen, som med bravur tävlar i spänning med Stieg Larssons världssucce Millennium - om än av skilda orsaker?

  Hade väntat mig en lärdomens och egen utvecklings "ökenvandring", men hamnade i en paradicisk oas, vimlande av liv och bevingade tankar som tog mitt ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner