Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
244
Utgivningsdatum
2016-02-03
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
309 g
SAB
E
ISBN
9789144108995

Änglaspråk och magplask : multimodalt perspektiv på svenska

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-02-03

Slutsåld

Att utbilda sig till lärare är en lång process med många steg från novis till professionell. Vägen kan se olika ut men innebär i regel både dalar och toppar, inte minst under den verksamhetsförlagda utbildningen. I den här boken får läsaren följa en lärarstudents process, en verksam lärares fortsatta utveckling samt en lärarutbildares syn på vad studenter behöver få med sig från sin utbildning. Fokus i boken ligger på svenskämnet i år F-3 och på förhållandet mellan teori och praktik. Den beprövade erfarenheten lyfts här fram som grundläggande för förståelsen av klassrumspraktiken. Författarna förespråkar ett multimodalt perspektiv på svenska där estetiska uttrycksformer får ta plats.

Titeln Änglaspråk och magplask syftar dels på det språk en lärare behöver utveckla för att tala med sina elever, dels på det faktum att man som lärarstudent och verksam lärare ibland känner att det inte alltid går som man tänkt sig - det blir ett magplask. Boken är främst avsedd för lärarstudenter med inriktning F-3 liksom yrkesverksamma F-3-lärare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Änglaspråk och magplask : multimodalt perspektiv på svenska. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant!
    Erika, 6 april 2016

    Boken är skriven från ett annat perspektiv än vad man normalt läser. Den känns mer trovärdig med mycket bra exempel och teorier kring lärandet både i F-3 men också när det gäller att utbilda nya lärare.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna