Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2017-08-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Qvarsebo, Jonas (förf.)
Dimensioner
224 x 155 x 12 mm
Vikt
333 g
SAB
O:d
ISBN
9789144109572
Maktens skepnader och effekter : maktanalys i Foucaults anda (häftad)

Maktens skepnader och effekter : maktanalys i Foucaults anda

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2017-08-01
323
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna bok ger kunskap och redskap för att arbeta med Foucaultinspirerad maktanalys. I bokens första del presenteras Foucaults tänkande om makt utifrån ett antal övergripande begrepp som beskriver maktens skepnader och effekter ur ett historiskt perspektiv. Här får läsaren stifta bekantskap med de maktbegrepp som Foucault formulerade för att beskriva makt under olika historiska perioder: suverän och disciplinär makt, biomakt, pastoral makt och styrningsmakt.

Bokens andra del är metodiskt inriktad och ger verktyg för att arbeta med Foucaults tänkande om makt i empiriska undersökningar. Här diskuteras de specifika teoretiska och analytiska utgångspunkterna för en maktanalys.
Boken avslutas med exempel från författarnas egen forskning och ger råd om hur man kan arbeta med maktanalysen i konkreta undersökningar. Författarna vänder sig framför allt till uppsatsskribenter, doktorander och forskare som är intresserade av Foucaults tänkande om makt och vill fördjupa sin kunskap och omsätta den analytiskt och metodiskt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Maktens skepnader och effekter : maktanalys i Foucaults anda
  2. +
  3. En lockton i ödemarken : Om människans förmåga att besjäla världen

De som köpt den här boken har ofta också köpt En lockton i ödemarken : Om människans förmåga ... av David Thurfjell (inbunden).

Köp båda 2 för 522 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Maktens skepnader och effekter : maktanalys i Foucaults anda. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. lättförståelig översikt!
    Ida, 8 maj 2018

    Jättebra översiktsbok som gjorde att vi äntligen förstod hur vi skulle kunna använda Foucault på bästa sätt i vårt examensarbete! Rekommenderas verkligen för alla som vill veta mer om honom på ett begripligt sätt!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna