Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
452
Utgivningsdatum
2020-05-05
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
21 x 214 x 152 mm
Vikt
670 g
SAB
Oh
ISBN
9789144109602
Välfärdsstat i förändring : socialpolitiska reformer i Västeuropa på 2000-talet (häftad)

Välfärdsstat i förändring : socialpolitiska reformer i Västeuropa på 2000-talet

Häftad,  Svenska, 2020-05-05
447
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Välfärdsstat i förändring beskriver Västeuropa under 2000-talet. Författaren strävar efter att fånga huvudmönstren i välfärdsstaternas förändringar och diskuterar också vilka drivkrafterna bakom har varit samt vilka konsekvenser de har fått på den sociala välfärden i Europa. Boken innehåller även en diskussion om de metodologiska och teoretiska utgångspunkter som ligger till grund för välfärdsstatliga analyser och jämförelser.

Två budskap är centrala. Det första är att välfärdsstaten och dess förändringar är mångfacetterade fenomen som kan förstås och mätas på olika sätt. Det andra att de västeuropeiska välfärdsstaterna har genomgått, och fortsätter att genomgå, förändringar. Dessa har i många fall inneburit att vi har fått försämrade sociala skyddsnät, men förändringarna har samtidigt inneburit expansion inom andra områden av välfärdsstaten - i första hand de nya sociala riskområden som socialpolitiken riktar sig till. Vi bör därmed kanske förstå välfärdsstatens förändring som en kontinuerlig anpassningsprocess där huvudmålet är att "rekalibrera" socialpolitiken i förhållande till förändrade behov och förutsättningar.

Boken vänder sig i första hand till studerande vid socialvetenskapliga och samhällsvetenskapliga universitets- och högskoleutbildningar i de nordiska länderna, men kan läsas av alla som har ett intresse för välfärdsstatens förändring.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Välfärdsstat i förändring : socialpolitiska reformer i Västeuropa på 2000-talet
  2. +
  3. Den kapitalistiska välfärdsstaten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den kapitalistiska välfärdsstaten av Andreas Bergh (häftad).

Köp båda 2 för 732 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Mikael Nygård