Marknad och samhälle (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
280
Utgivningsdatum
2015-06-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur
Översättare
Rune Premfors
Dimensioner
224 x 155 x 14 mm
Vikt
431 g
SAB
Qaabm
ISBN
9789144110509

Marknad och samhälle

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2015-06-23
351
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Även om få, om ens några, idag vill helt avskaffa marknadssystemet, är debatten livlig om i vilken utsträckning vi kan och bör låta marknader prägla olika delar av samhällslivet. Och i den debatten är bedömningen av marknaders fördelar och nackdelar ofta helt förutsägbar. Vill man ha mer marknad betonas gärna fördelarna, vill man ha mindre framhålls lika envist nack delarna. Av entusiaster och skeptiker - också och inte minst bland forskarna - blir vi oftast serverade uttalat partiska versioner av marknads systemets funktionssätt. Är detta ofrånkomligt? Kan marknadssystemet i stället värderas "rättvist" så att både för- och nackdelar framstår tydligt? Den välkände amerikanske ekonomen och statsvetaren Charles Lindblom har i Marknad och samhälle gjort ett heroiskt försök till en sådan analys. I en påfallande välskriven framställning, praktiskt taget helt utan ekonomisk eller annan samhällsvetenskaplig jargong, ger han de nyanserade svar på de stora frågorna kring marknader och marknaders roll i samhället som ett mer än halvsekellångt forskarliv har fört honom till.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Marknad och samhälle
  2. +
  3. Svenskt näringsliv i omvandling : från 1980 till våra dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svenskt näringsliv i omvandling : från 1980 til... av Oskar Broberg (häftad).

Köp båda 2 för 576 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Marknad och samhälle. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tänkvärd och någorlunda tillgänglig läsning
    Ingrid Sofia Ek, 22 november 2020

    Tänkvärd läsning om marknadssystemets förutsättningar och dess ursprung. Lindblom plockar isär begreppet mer och mer för varje kapitel tills det framgår tydligt att systemet inte är oproblematiskt. Hans poäng är att det finns en inneboende ineffektivitet i systemet som kräver ständig balansering mellan olika krafter och intressen i samhället (och hos människor). Han skriver personligt och vetenskapligt på samma gång och därmed blir hans filosofiska genomgång ändå tillgänglig för fler än andra forskare.

Visa alla 1 recensioner