Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
2015-07-16
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
212 x 140 x 15 mm
Vikt
496 g
SAB
Cm
ISBN
9789144110608
Antikens religioner : Mellanösterns och Medelhavsområdets religioner (häftad)

Antikens religioner : Mellanösterns och Medelhavsområdets religioner

(2 röster)
Häftad Svenska, 2015-07-16
391
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Religionerna må vara utdöda, men berättelserna om de antika gudarna och hjältarna lever kvar och är i dag en del av vårt kulturella arv. Egyptens pyramider och mumier utövar ännu sin mystiska dragningskraft, och Babylons portar och ziggurater väcker föreställningar om en civilisation bortom Bibelns historier.
Antikens religioner är rikt illustrerad i färg. Ingvild Sælid Gilhus och Einar Thomassen tar oss tillbaka till de äldsta civi-lisationerna i Mellanöstern - Mesopotamien, Egypten, Grekland, Iran och Romarriket - dessa gigantiska riken och mäktiga civilisationer där olika religiösa riter och kulturella traditioner levde sida vid sida i ett färgrikt samhälle som på många sätt faktiskt påminner om vår egen nutid. Vi ser närmare på den tidens förgångna religioner, fram till den religiösa mångfalden i det romerska kejsarriket några hundra år efter vår tideräknings början. Antikens religioner ges numera ut av Studentlitteratur AB. Denna andra upplaga innehåller dock inga förändringar av innehållet jämfört med den första upplagan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Antikens religioner : Mellanösterns och Medelhavsområdets religioner
  2. +
  3. Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Husiatyn : förintelsen som Sverige glömde av Johan Ulvenlöv, Matti Palm, Anders Larsson (inbunden).

Köp båda 2 för 590 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna