Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2018-11-16
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 156 x 18 mm
Vikt
443 g
SAB
Vlb
ISBN
9789144110998

Motiverande samtal med grupper

(9 röster)  |   Läs 9 recensioner
Häftad,  Svenska, 2018-11-16
365
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Äntligen en bok om att använda Motiverande samtal, MI, med grupper!
I Motiverande samtal med grupper finns konkreta beskrivningar, praktiska tips och många exempel kring hur du som gruppledare kan använda MI i arbete med grupper. I denna bok lyfts MI-metodens kärna fram, det vill säga interaktionen mellan gruppledaren och gruppdeltagarna i syfte att framkalla och förstärka prat om förändring. Grundläggande begrepp inom MI - såsom förhållningssätt, kommunikationsfärdigheter, motstånd, förändringsberedskap och de fyra processerna - diskuteras utifrån hur du som gruppledare kan förhålla dig till dessa. Hur kan du i grupp framkalla förändringsprat och öka motivationen till förändring hos gruppdeltagarna?

I boken finns även en manual med ett utvalt förslag på en motivationsgrupp för 8 tillfällen. Boken riktar sig till alla som arbetar med eller vill lära sig att arbeta med MI i grupper, oavsett inriktning eller problemområde. Till boken Motiverande samtal med grupper hör en digital bilaga med en omfattande manual på 20 sessioner samt material och arbetsblad du som gruppledare kan använda dig av i ditt praktiska arbete.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverande samtal med grupper
 2. +
 3. Myten om det normala : att läka trauma och sjukdom i en toxisk kultur

De som köpt den här boken har ofta också köpt Myten om det normala : att läka trauma och sjuk... av Gabor Maté, Daniel Maté (inbunden).

Köp båda 2 för 644 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Motiverande samtal med grupper. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla behandlares bokhylla!
  Lars Bergström, 23 juni 2020

  Oavsett utbildningsbakgrund och behandlingsinriktning Mi i Grupp är en inspiration och utmaning. Min egna bakgrund är som psykolog inom behandling av beroendepatienter enskilt och i grupp oftast med hjälp av KBT.

  Motiverande Samtal med Grupper är kanske den bästa kunskaps- och inspirationskällan som idag finns tillgänglig på svenska när det gäller grundläggande metodik för Motiverande och förändringsinriktad behandling.
  Boken börjar med en bra grundläggande och informativ sammanf... Läs hela recensionen

 2. MI med grupper, MI i en utvidgad perspektiv
  Marcu D., 28 april 2019

  Med sin nya bok Motiverande Samtal med grupper öppnar Liria Ortiz och Katarina Ödman Fäldt dörrar till möjligheter när det gäller användningen av motiverande samtal.
  De faser grupper går genom blir hanter- och påverkbara med hjälp av enkla principer och tekniker härledda från samtalsmetoden Motiverande Samtal.
  Boken använder ett lättförståeligt språk och praktiska exempel för att ge målande beskrivningar av samtalssituationer i arbetet med grupper.
  Gruppen ses i ett nytt perspek... Läs hela recensionen

 3. Inspirerande och handfast om Mi med grupper
  Maria Blomquist, 15 april 2019

  En pedagogisk, välskriven och mycket användbar bok för arbete med olika typer av grupper. Den vägledning som ges går att använda både för strikt manualbaserat arbete och för gruppträffar i "MI-anda".
  Jag tycker om att boken är praktiskt inriktad och att den ger många konkreta tips och förslag ända ner på replik- och möbleringsnivå.
  Samtidigt finns det även konkreta tips för att stötta i svårigheter som man som samtalsledare kan hamna i, som t ex "Hur kan man komma vidare om man känn... Läs hela recensionen

 4. En bok till oss som arbetar med människor
  Angela (Motala), 18 mars 2019

  Jag fick den stora äran att recensera boken "Motiverande samtal med grupper av Liria Ortiz och Katarina Ödman Fäldt".

  Den är en bok som på ett enkelt och tydligt sätt beskriver hur du/jag kan arbeta med grupper.

  Att möta människor på ett respektfullt sätt genom att rulla i motstånd.

  I boken tar de upp många olika exempel och ger mycket goda tips på vad som är framgångsrikt, samtidigt som de skickar med små tankenötter.

  Jag kan varmt rekommendera denna b... Läs hela recensionen

 5. En hjälpsam guide i att arbeta med grupper och MI
  Ann Håkansson, 13 mars 2019

  Precis som det skrivs i presentationen av boken "Äntligen en bok om att använda Motiverande samtal, MI, med grupper". Har du som läsare en grund i MI vid individuella samtal ges här möjligheten att ta MI vidare till en ny nivå, att arbeta med grupper. Boken ger handfasta och tydliga råd, konkreta tips samt praktiska illustrerande exempel på hur gruppledaren i sin roll arbetar/förhåller sig utifrån MI. Detta för att guida deltagarna utifrån sin egen motivation till att bli beredda för en fö... Läs hela recensionen

 6. Tack för en lättläst och pedagogisk bok.
  Kikkie Krohn, 8 mars 2019

  Efter att ha pluggat i snart 2 år och läst olika studentlitteratur under denna tiden så säger jag TACK Liria och Katarina! Denna boken får mitt högsta betyg för att den är lättläst och pedagogisk med ett intressant innehåll. Jag ville hela tiden läsa mer och inte lägga från mig boken. Det finns mycket användbart material och upplägg i boken för att hålla egna grupper.
  Tack för en bok som hjälpt mig att utveckla mina grupper ännu mera.

 7. Användbar och läsvärd bok!
  Anna Sjöbeck, 7 mars 2019

  Boken är väldigt tydlig och lättläst med en röd tråd som följer igenom. Den ger konkreta tips både på vad som är användbart men också exempel på vad som är direkt motsatsen till användbart. Författarna hänvisar till referenser vilket ger en hög trovärdighet och möjlighet att läsa närmare om de områden man vill utforska mer.

  Manualen som medföljer är väl användbar då den är tydlig och det är en mall som är enkel att följa, samtidigt som författarna är tydliga med att den är flexibel ... Läs hela recensionen

 8. Inspiration och praktiska tips om MI
  Eva Otter, 5 mars 2019

  Här får man konkreta och praktiska råd om hur metoden MI (Motiverande samtal) kan tillämpas vid olika typer av förändringsarbete. Boken är enkel att följa och användbar även för den som inte har utbildning i MI.
  MI tillämpas sedan länge för att motivera grupper bl a att sluta spela, komma igång med träning eller jobb. Metoden passar även inom organisationer och vid olika möten där man vill diskutera och komma fram till en förändring.
  Grunderna i MI med förhållningssätt och kommunikat... Läs hela recensionen

 9. Lättläst, omfattande och mångsidig bok!
  Tuula Dibba, 20 februari 2019

  Att kunna motivera sina kollegor vid gruppsamtal, att kunna arbeta motiverande i ungdomsgrupper och att kunna lära sig en redan bekant metod men med inriktning på att ha samtal med fler personer åt gången.

  Boken är väldigt bred innehållsmässigt, och förklarar både grunderna i Motiverande samtal, ger en fördjupning i motiverande samtal i grupp samt redogör för de grundläggande kommunikationsfärdigheterna. Boken fungerar bra som en handbok för en gruppledare som vill använda sig av MI... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner