Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2019-01-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Wennergren, Ann-Christine (förf.)
Dimensioner
225 x 160 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Emia
ISBN
9789144111254
Kollegialt lärande - Resan mot framtidens skola (häftad)

Kollegialt lärande - Resan mot framtidens skola

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2019-01-21
362
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kollegialt lärande är vägen till framtidens skola. Med kollegialt lärande kan en skola använda den fulla kraften i skolledares, lärares och elevers gemensamma kompetenser. Därigenom kan verksamheten och undervisningen förbättras för att främja elevernas måluppfyllelse. Men hur ska en skola ta sig dit? Utgångspunkten i boken är att kollegialt lärande är mer än en metod eller en modell. Å ena sidan finns det modeller och redskap för samtal och förbättring mellan lärare, å andra sidan visar det sig vara svårt att få dessa att bli en del av det dagliga skolarbetet.

I boken förstås kollegialt lärande som en praktik som utmanar det traditionella samarbetet. För att få det kollegiala lärandet att bli hållbart och framgångsrikt behöver hela skolans verksamhet granskas och förbättras. I Kollegialt lärande ges flera exempel på hur skolor har använt modeller och redskap, men också på hur skolor har byggt en organisation som kan stödja kvalitetsutvecklande processer. Kollegialt lärande vänder sig främst till skolledare, lärare och lärarstudenter, men även till skolchefer, politiker och beslutsfattare inom utbildningssektorn.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kollegialt lärande - Resan mot framtidens skola
  2. +
  3. Kollegahandledning med kritiska vänner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kollegahandledning med kritiska vänner av Per Lauvås, Kirsten Hofgaard Lycke, Gunnar Handal (häftad).

Köp båda 2 för 752 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna