Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
696
Utgivningsdatum
2016-07-22
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Sven-Erik Torhell
Dimensioner
230 x 160 x 46 mm
Vikt
1350 g
ISBN
9789144111599
Världens ekonomiska historia - från urtid till nutid (kartonnage)

Världens ekonomiska historia - från urtid till nutid

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-07-22
665
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Varför växer vissa ekonomier när andra stagnerar? Detta är en av många frågor som diskuteras i Världens ekonomiska historia. I boken presenterar författarna på ett lättillgängligt sätt den globala ekonomins historiska utveckling från förhistorisk tid till våra dagar. Boken är en klassiker inom området och har översatts till dussintals språk. Denna tredje svenska upplaga har ett vidare globalt perspektiv än tidigare utgåvor. För första gången betonas klimatförändringarna från urtid till nutid och dess effekter på dagens globala ekonomi. Större vikt läggs vid globaliseringens följder runt om i världen och hur olika samhällen reagerat på skiftande vis under seklernas lopp. Utvecklingen av finansiella instrument och betalningsmetoder över tid och i olika samhällen behandlas på ett nytt sätt, och större historiska omvälvningar betonas mera. Världens ekonomiska historia är främst avsedd för studenter på grundnivå i ekonomisk historia och angränsande ämnen vid universitet och högskolor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Världens ekonomiska historia - från urtid till nutid
  2. +
  3. En samtidig världshistoria (bok + digital produkt)

De som köpt den här boken har ofta också köpt En samtidig världshistoria (bok + digital produkt) av Maria Sjöberg (inbunden).

Köp båda 2 för 1356 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Världens ekonomiska historia - från urtid till nutid. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Den bästa boken om ekonomisk historia
    Rob, 6 november 2018

    Den bästa boken om ekonomisk historia jag känner till. Har läst ett par andra. Den börjar i urtid och sträcker sig till nutid. Varje sida är fylld av fakta. Texten är kompakt och effektiv och undviker att kännas pratig som andra böcker kan göra. För att förstå dagens ekonomi måste man känna till historien och denna bok levererar. Rekommenderas varmt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna