Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2019-01-02
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Sjöblom, Ingela (förf.) / Strevens, Helena (förf.) / Strevens, Helena (förf.) / Strevens, Helena (förf.) / Wangel, Anne-Marie (förf.) / Wangel, Anne-Marie (förf.) / Wangel, Anne-Marie (förf.)
Illustratör/Fotograf
Lena Lyons, Jeanette Engqvist
Dimensioner
222 x 155 x 15 mm
Vikt
443 g
ISBN
9789144111681
Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor (häftad)

Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-01-02
349
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Detta är den femte reviderade upplagan av Obstetrik och gynekologi. Som tidigare består boken av de två huvuddelarna obstetrik och gynekologi men den har fått en kraftig omarbetning och ett tydligare fokus mot sjuksköterskeprogrammet.
De flesta kapitel utgår från det normala tillståndet följt av de vanligast förekommande patologiska processerna och komplikationerna.
Rubriken Omvårdnad lyfter fram sjuksköterskans omvårdnadsansvar kopplat till omvårdnadsprocessen och kärnkompetenserna, i synnerhet personcentrerad vård. I kapitlet Reproduktiv och sexuell hälsa beskrivs vanliga begrepp inom obstetrik, gynekologi och omvårdnad samt HBTQ-begreppet. En översiktlig beskrivning ges för sexuell och reproduktiv hälsa (SRH) utifrån ett globalt och nationellt perspektiv.
Fallbeskrivningarna är omgjorda och det finns nu flervalsfrågor som kan användas för instudering.
Målgruppen är främst studerande vid sjuksköterskeutbildningen på grundläggande nivå, men boken kan även användas inom andra hälso- och sjukvårdsutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor
  2. +
  3. Medicinska sjukdomar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Medicinska sjukdomar av Thomas Ericson, Marcus Lind, Johanna Abelsson, Per Berglund, Janne Björkander (häftad).

Köp båda 2 för 1228 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Obstetrik och gynekologi - För sjuksköterskor. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Bra introduktionsbok
    Tobias Serenitate (Nordmaling), 16 september 2020

    En lättförståelig introduktionsbok i ämnet som gör det roligt att läsa. Med bilder och konkreta exempel får man en bra grund i bokens ämne. En bra introduktionsbok som rekommenderas.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna