Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
222
Utgivningsdatum
2020-09-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
15 x 245 x 191 mm
Vikt
610 g
SAB
Qbcea
ISBN
9789144111865
Företagsanalys : från redovisning till värdering (häftad)

Företagsanalys : från redovisning till värdering

Häftad,  Svenska, 2020-09-21
384
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Företagsanalys : från redovisning till värdering Kan levereras innan julafton
Denna bok ger ett helhetsperspektiv över hur redovisning används i samband med värdering av och kreditgivning till företag. I boken presenteras metoder för beräkning och analys av ett stort antal nyckeltal baserade på redovisning.

Vi lyfter även fram de faktorer som kan påverka redovisningens användbarhet samt hur det praktiskt kan gå till att bedöma kvalitet i redovisning. Boken ger läsaren kunskaper i konkreta modeller för värdering av företag, där information från redovisningen utgör input. Dessa modeller är både praktiskt användbara och har en direkt koppling till aktuell forskning i företagsvärdering.

Boken kombinerar konkreta modeller och beräkningar med konceptuell förståelse. Bokens grundläggande pedagogiska utgångspunkt är att läsaren har större nytta av kunskaper i tekniska beräkningar (exempelvis nyckeltal) om de kopplas samman med en förståelse av vad beräkningarna innebär.

Kombinationen av teknik och konceptuell förståelse gör boken användbar både i högre utbildning och i praktiken. På universitet och högskolor är boken tänkt för studenter som har läst minst en grundkurs i redovisning. I praktiken är boken användbar för de som kommer i kontakt med företagsanalys och vill utveckla sina kunskaper i hur redovisning kan användas som grund för analysen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Företagsanalys : från redovisning till värdering
  2. +
  3. Där stormen är :  en "swishhoras" betraktelser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Där stormen är : en "swishhoras" betraktelser av Joakim Lamotte (inbunden).

Köp båda 2 för 673 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna