Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2016-05-02
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Susanne Uhler
Originaltitel
Utfordrende atferd i barnehagen
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
170 g
SAB
Eab.01
ISBN
9789144111933

Utmanande beteende i förskolan

(2 röster)
Häftad,  Svenska, 2016-05-02
197
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Barn utmanar oss på olika sätt genom sina handlingar, sina sätt att vara och reagera. Ofta riktar vi vår uppmärksamhet mot beteendet i stället för att reflektera över orsakerna till det och ställa oss frågan vad det är barnet indirekt kommunicerar till oss genom sina handlingar. Många gånger blir vi också mer åtgärds- och lösningsfokuserade i stället för att inrikta oss på barnets behov. Vi upplever gärna att vi "har försökt allt", när vi i själva verket lagt energi på sådant som inte har någon verkan.

För att åtgärder ska bli meningsfulla måste de alltid kunna kopplas till barnets behov. Upplever sig barnet som sett? Hört? Förstått? Hjälpt?
Barns beteenden har alltid en orsak. Den här boken hjälper dig att få syn på och förstå de bakomliggande orsakerna. Och att hela tiden komma ihåg att barn är så mycket mer än sina utmanande beteenden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utmanande beteende i förskolan
 2. +
 3. Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi har det så bra?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Depphjärnan : varför mår vi så dåligt när vi ha... av Anders Hansen (pocket).

Köp båda 2 för 286 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emilie Kinge

 • Empati - Närvaro eller metod

  Emilie Kinge

  Detta är en ny bok om ett "gammalt" tema och handlar om vår empati i mötet med andra människor i allmänhet och med barn, unga och deras föräldrar i synnerhet. I den kontakten kan vår empati öppna nya dörrar och leda oss längre än någon m...

 • Barnsamtal : den framgångsrika samvaron och samtalets betydelse för barn med samspelssvårigheter

  Emilie Kinge

  Hur blir vi bättre på att tala med och inte bara till barn? Förmågan att "se", känna empati och föra nära dialogiska samtal som kan fånga upp barn i nöd är i dag kanske viktigare än någonsin. Många barn och ungdomar ¿kämpar med svåra tan...