Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2016-08-17
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 12 mm
Vikt
319 g
SAB
Dofa
ISBN
9789144112268
Exekutiva funktioner hos barn och unga (häftad)

Exekutiva funktioner hos barn och unga

(2 röster)
Häftad Svenska, 2016-08-17
351
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Exekutiva funktioner handlar om förmågan att få en idé, att planera samt genomföra idén och samtidigt kunna justera den under utförandets gång. De exekutiva funktionerna aktiveras främst när en person ska ta sig an något nytt eller komplicerat, men påverkar också i högsta grad vardagslivet: det sociala samspelet och problemlösning på olika nivåer. Barn och ungdomar med bristande exekutiva funktioner kan ha svårt att ta initiativ, hitta på lekar eller skaffa vänner.

I Exekutiva funktioner hos barn och unga presenterar Fleischer och From begreppet ur ett utvecklingsperspektiv. Hur de exekutiva funktionerna kan observeras, utredas och behandlas, likaså vilka pedagogiska möjligheter och interventioner som finns för pedagogisk personal och föräldrar. De exekutiva funktionerna är i högsta grad uppträningsbara och ju tidigare insatser görs, desto bättre. Exekutiva funktioner hos barn och unga ger på ett lättillgängligt och pedagogiskt vis kunskap och konkreta råd om hur sådana insatser kan utformas.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Exekutiva funktioner hos barn och unga
  2. +
  3. Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och förhandling om normalitet i den svenska skolan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att platsa i en skola för alla : elevhälsa och ... av Roger Säljö, Eva Hjörne (häftad).

Köp båda 2 för 630 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna