Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2016-08-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
228 x 160 x 10 mm
Vikt
257 g
SAB
Eabe
ISBN
9789144112541
Handledning för kollegialt lärande (häftad)

Handledning för kollegialt lärande

(3 röster)
Häftad Svenska, 2016-08-18
323
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Det kollegiala lärandet är centralt i arbetet att utveckla en skola och dess undervisning. Den här boken diskuterar handledning som en konkret metod för att åstadkomma ett kollegialt lärande. Texten är teoretiskt grundad men erbjuder framför allt en praktisk vägledning i konsten att handleda.
Handledning för kollegialt lärande fokuserar på grupphandledningsprocesser inom pedagogiska verksamheter. Författaren har själv flera års erfarenhet av handledarutbildningar för verksamma pedagoger, och utifrån denna erfarenhet presenteras väl beprövade samtalsmetoder och -strukturer. Andra ämnen som tas upp är förhållningssätt inom handledning, gruppdynamik, dokumentation och etiska dimensioner.

Boken erbjuder fallbeskrivningar och konkreta exempel på hur handledning kan gå till, med utgångspunkt i didaktiska frågeställningar och lärares arbete. Den utgör en utmärkt guide till verksamma lärare som vill utveckla det kollegiala lärandet på sin arbetsplats, men den är också lämplig som kurslitteratur på olika typer av handledarutbildningar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handledning för kollegialt lärande
  2. +
  3. Att studera på högskolan : studieteknik och motivation på vägen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Att studera på högskolan : studieteknik och mot... av Marina Bergman (häftad).

Köp båda 2 för 587 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Annika Cederberg-Scheike