De ekonomiska idéernas historia (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
319
Utgivningsdatum
2015-11-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
419 g
SAB
Kv
ISBN
9789144112664

De ekonomiska idéernas historia

(3 röster)
Häftad,  Svenska, 2015-11-30
379
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Människan har genom alla tider resonerat kring ekonomiska fenomen. Denna bok spårar fram växten av ett ekonomiskt tänkande genom historien, från dess tidigaste rötter i filosofi, juridik och teologi. Vi lär känna några av ämnets mest namn kunniga representanter - som Adam Smith, Thomas Malthus och John Maynard Keynes - men även mindre upp märk sam made tänkare som Ibn Khaldun, Henry Thornton och Joan Robinson.

I en värld där resurser är begränsade uppstår alltid frågor om pengar, marknader, priser och produktion. Men förståelsen av dessa frågor har varierat över tid. Ett centralt tema är därför betydelsen av idéernas histo riska sammanhang. På ett tillgängligt sätt ger boken en vision av det ekonomiska tänkandets framväxt, från Kina och antiken fram till idag. Sålunda berörs äldre tänkande inom områden som islam och kristendom, men också mer moderna idéer om socialism, välfärd och spelteori. En ansats har gjorts för att täcka in alternativa skolbildningar som ekonomisk sociologi, postkeynesianism och feministisk ekonomi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De ekonomiska idéernas historia
  2. +
  3. Bygg din egen pengamaskin : aktiesparandet som gör dig rik och fri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bygg din egen pengamaskin : aktiesparandet som ... av Marcus Hernhag (kartonnage).

Köp båda 2 för 628 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Kragh