Personcentrerad vård i praktiken (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2018-01-24
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 154 x 15 mm
Vikt
421 g
SAB
Vpg
ISBN
9789144113074
Personcentrerad vård i praktiken (häftad)

Personcentrerad vård i praktiken

Häftad, Svenska, 2018-01-24
353
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Personcentrerad omvårdnad innebär att de som arbetar med hälso- och sjukvård växlar fokus från rutiner och metoder över till patienternas individuella behov. Arbetssättet är en viktig förutsättning för omvårdnad av god kvalitet. Det är mycket få som avsiktligt arbetar utan att sätta personen i centrum, men på grund av prioriteringar, organisationsbundna riktlinjer, arbetsplatskulturer och begränsade resurser kan det vara svårt att arbeta personcentrerat.

I Personcentrerad vård i praktiken presenteras en verksamhetsinriktad undersökning av hur personcentrering kan utvecklas och tillämpas i det vardagliga arbetet. De olika kapitlen innehåller engagerande fallstudier med exempel från omvårdnaden av barn och vuxna, psykiatrin, arbetet med personer med särskilda behov och andra områden.

Författaren beskriver även de teorier som ligger till grund för personcentrerad omvårdnad, bland annat vilka positiva effekter den kan ha för arbetsmiljön, personalen och patienterna. Målguppen är studenter på såväl grundläggande som avancerad nivå samt kliniskt verksamma inom omvårdnad.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personcentrerad vård i praktiken
  2. +
  3. Första hjälpen vid självmordsrisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Första hjälpen vid självmordsrisk av Susanna Ringskog Vagnhammar, Danuta Wasserman (häftad).

Köp båda 2 för 634 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Jaqui Hewitt-Taylor