Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
530
Utgivningsdatum
2017-06-30
Upplaga
3
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
230 x 165 x 34 mm
Vikt
1067 g
SAB
Oha
ISBN
9789144113326

Arbetslivet

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-06-30
455
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
De flesta människor tillbringar en stor del av sina liv med att förvärvsarbeta. Arbetet och dess egenskaper påverkar den fysiska och psykiska hälsan, människors livskvalité och arbetsglädje. Men personens klassposition, ålder och livsfas, kön och härkomst spelar också en roll för olika utfall av arbete.
I Arbetslivet belyses och besvaras en mängd av de olika frågeställningar som dagens arbetsliv ger upphov till. Den ger en unik översikt över de förhållanden som råder på den svenska arbetsmarknaden, kombinerat med internationella utblickar. Boken ger också teoretiska perspektiv på hur olika förhållanden i arbetslivet kan förstås och förklaras. Sedan den senaste upplagan har kapitlen uppdaterats, viktiga perspektiv har breddats och antalet teman utökats för att ge en ännu mer sammansatt bild av arbetslivet. Härigenom har kapitel om välfärdstjänstearbete, konstnärligt arbete, attityder till arbete, yrkesstatus, erkännande och identitet samt europeiska arbetsmarknader tillkommit.
Boken vänder sig till alla som vill få kunskaper om arbetslivet. Den lämpar sig väl som litteratur på introducerande kurser om arbetsliv och arbetsmarknad vid universitet och högskolor. Boken är också intressant läsning för alla som vill skaffa sig perspektiv på frågeställningar och konfliktpunkter inom arbetslivsområdet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Arbetslivet
  2. +
  3. Tillsammans : människan som människans räddning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tillsammans : människan som människans räddning av Lasse Berg (inbunden).

Köp båda 2 för 584 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna