Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
337
Utgivningsdatum
2017-04-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Nils-Martin Lundsgård
Dimensioner
221 x 154 x 18 mm
Vikt
482 g
ISBN
9789144113418

Exekutiva förmågor och läsförståelse

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2017-04-21
400
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Begreppet exekutiva förmågor betecknar en uppsättning mentala verktyg som vi använder för att sköta uppgifter och nå mål. Utvecklingen av exekutiva förmågor har en signifikant koppling till barns talspråk och ordförråd. Därför är det knappast någon överraskning att de exekutiva förmågorna också är kopplade till läsförståelse.

Läsförståelsen är grunden för allt annat lärande i skolan. Utan god läsförståelse kan eleverna inte fullt ut ta till sig, leva sig in i eller reagera på litteratur. Inte heller kan de tillägna sig ny kunskap från texter inom naturkunskap, matematik eller samhällskunskap om de inte förstår vad de läser. Kort sagt är läsning ett tänkande - ett aktivt och oerhört komplext tänkande.

Cartwright belyser de exekutiva förmågor som aktuell forskning visat vara avgörande i läsförståelseprocessen och diskuterar vilka ytterligare frågor som man fortfarande söker svar på. I varje kapitel beskrivs också hur elevers exekutiva förmågor kan stimuleras och utvecklas i undervisningen under hela skoltiden. Exekutiva förmågor och läsförståelse vänder sig till lärarstuderande och verksamma lärare i alla skolformer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Exekutiva förmågor och läsförståelse
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 629 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kelly B Cartwright