Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
128
Utgivningsdatum
2017-07-31
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
222 x 155 x 7 mm
Vikt
238 g
ISBN
9789144113814
Osteoporos och frakturrisk : en praktisk handbok (häftad)

Osteoporos och frakturrisk : en praktisk handbok

(2 röster)
Häftad Svenska, 2017-07-31
188
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Osteoporos har historiskt sett varit ett medicinskt område som främst skötts av specialintresserade läkare och i periferin av andra stora folksjukdomar. Det senaste decenniet har man alltmer börjat lyfta fram osteoporos och frakturer som ett prioriterat område inom sjukvården och högre krav ställs på att fler behärskar osteoporosutredning och behandling med olika läkemedel. Boken ger en bred kunskapsbas inom osteoporos och frakturrisk med fokus på primär osteoporos och innehåller en stor mängd handfasta råd om osteoporosutredningen, diagnostik, läkemedelsval, uppföljningstid samt hur man kan förhålla sig till vanliga och ovanliga läkemedelsbiverkningar. Författarna berör även de vanligaste formerna av sekundär osteoporos som ofta kan handläggas i primärvården. I slutet av boken presenteras ett antal patientfall där handläggningen diskuteras ur ett kliniskt perspektiv.

Osteoporos och frakturrisk - en praktisk handbok vänder sig till blivande och yrkesverksamma specialister i allmänmedicin, geriatrik, ortopedi samt internmedicinska specialiteter såsom endokrinologi och reumatologi. Boken kan med fördel även användas av AT-läkare, läkarstudenter och sjuksköterskor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Osteoporos och frakturrisk : en praktisk handbok
  2. +
  3. Osteoporos - Frakturer och träning

De som köpt den här boken har ofta också köpt Osteoporos - Frakturer och träning av Ingrid Bergström, Hans Berg, Anna Blomqvist, Tommy Cederholm, Paul Gerdhem (häftad).

Köp båda 2 för 497 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »