Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
156
Utgivningsdatum
2015-12-30
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Runebou, Niclas (förf.)
Dimensioner
200 x 155 x 9 mm
Vikt
213 g
SAB
Eab
ISBN
9789144113876
Ämnesdidaktik - en undervisningskonst (häftad)

Ämnesdidaktik - en undervisningskonst

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-12-30
213
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Ämnesdidaktik - en undervisningskonst är en grundbok som svarar mot det behov av ämnesdidaktiska kunskaper som tydligt uttrycks i intentionerna i den nya lärarutbildningen. Författarna, Agneta Bronäs och Niclas Runebou, presenterar en modell för ämnesdidaktik som både stödjer lärare och blivande lärare i deras undervisning och ger en systematisk grund för ämne s didaktiska studier. Modellen är nyskapande och kan bli det analys verktyg som hittills har saknats. Modellens delar exemplifieras med verkliga undervisningssituationer och den visar hur viktigt samspelet mellan det konkreta och det abstrakta är för att lärande ska ske.

Boken, som omfattar såväl ett teoretiskt som praktiskt perspektiv, syftar till att lärarstuderande ska uppnå en tydlig professionali sering. Ämnesdidaktik - en undervisningskonst vänder sig till lärarstuderande, lärarutbildare, yrkesverksamma lärare samt forskare och forskar studerande i ämnesdidaktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ämnesdidaktik - en undervisningskonst
 2. +
 3. Undervisning i teori och praktik - en introduktion i didaktik. 8:e upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisning i teori och praktik - en introdukt... av Gunnar Lindström, Lars Åke Pennlert (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ämnesdidaktik - en undervisningskonst. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svårläst
  T, 27 juni 2020

  Det verkar som att författarna vill att ämnet ska vara svårt att begripa i stället för att förklara teorier och modeller på ett enkelt sätt.

 2. Inte en lättläst bok
  XW, 2 oktober 2019

  Jag fick den här boken som kurslitteratur till lärarutbildning. Den är inte en lättläst bok som innehåller många abstrakta begrepp.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Mentorskap i skola och förskola

  Ylva Ståhle, Agneta Bronäs, Inger Eriksson, Birgitta Hammarström Lewenhagen, Viveca Lindberg

  Möjligheter med det nya mentorskapet Vad innebär det att vara en professionell lärare eller förskollärare? Mentorn som kollega och bedömare, hur går det ihop? Vilket ansvar har rektor och förskolechef under introduktionsåret? Dessa och många andra...