Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2016-05-18
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Husz, Orsi (förf.) / Jülich, Solveig (förf.) / Klockar Linder, My (förf.) / Niskanen, Kirsti (förf.) / Persson, Mats (förf.) / Runefelt, Leif (förf.) / Salomon, Kim (förf.) / Josephson, Peter (red.) / Lundgren, Frans (red.)
Dimensioner
220 x 155 x 9 mm
Vikt
254 g
ISBN
9789144114132

Historia i praktiken

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2016-05-18
280
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Historisk forskning är både ett praktiskt hantverk och en intellektuell process. Resultatet ska motsvara både uttalade och outtalade krav på hur den färdiga texten ska se ut. Det är lätt att känna sig villrådig inför sådana förväntningar. Vad betyder teoretisk och metodologisk medvetenhet i praktiken? Hur vet man att ens forskningsfråga är rätt formulerad? Tio erfarna forskare från olika discipliner berättar i denna bok om metodologiska problem som de ställts inför i sitt eget arbete och ger därmed läsaren en inblick i den historiska forskningens verkstad.

Boken ger en mängd konkreta och intresseväckande exempel på hur man som historiker kan identifiera och lösa praktiska forskningsproblem och tar upp frågor som:

Hur hittar man sitt ämne?
Hur avlockar man materialet värdefull historisk information?
Hur väljer man bland möjliga analytiska redskap?

Historia i praktiken vänder sig till studenter vid universitet och högskolor som ska genomföra en egen historisk undersökning. Boken kan med fördel läsas tillsammans med Historia som kunskapsform av Peter Josephson och Frans Lundgren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Historia i praktiken
  2. +
  3. Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skymning i Amerika : berättelser om ett annat USA av Malin Ekman (pocket).

Köp båda 2 för 359 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Historia i praktiken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Intressant.
    Sherko Jahani Asl (Upplands Väsby), 9 december 2019

    En bra bok om historia i praktiken, särskilt för de som ska fördjupa sig i ämnet historia. Jag rekommenderar den. Mycket intressant.

Visa alla 1 recensioner