Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
281
Utgivningsdatum
2017-12-06
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
413 g
SAB
Oeka
ISBN
9789144114491
Klinisk forensisk psykologi (häftad)

Klinisk forensisk psykologi

(3 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-12-06
413
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I skärningspunkten mellan psykologi och juridik finns spännande och komplexa kunskapsområden. Klinisk forensisk psykologi handlar om tillämpningar av psykologi inom det forensiska fältet. I boken följer vi lagöverträdarens väg genom rättskedjan, från brott till verkställighet och behandling. De olika kapitlen handlar bland annat om gärningsmannaprofilering, polisförhandlingens psykologi, förhörspsykologi, psykopati och behandling av kriminalitet. Boken ger också en översikt över kriminalvård, ungdomsvård och rättspsykiatri samt de lagar som reglerar olika verksamheter inom klinisk forensisk psykologi. Etiska och juridiska aspekter av klinisk forensisk psykologi behandlas i bokens avslutande del.
Klinisk forensisk psykologi är skriven av psykologer, beteendevetare, jurister, poliser och forskare, alla med expertkunskaper inom sina respektive områden.
Boken vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom områdena psykologi, juridik, kriminologi, polis, socialtjänst och journalistik men också till den som helt enkelt är intresserad av området.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klinisk forensisk psykologi
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 562 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Klinisk forensisk psykologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lättläst översikt
    -, 31 januari 2022

    Bra kurslitteratur som introduktion till ett mycket komplext område. Lättläst språk som ger en god översikt och smakprov på flera olika aspekter.

Visa alla 1 recensioner