Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2017-01-18
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Elisabet Fredholm
Medarbetare
Martin, Jens (form)
Illustratör/Fotograf
Arvid Ytreland
Dimensioner
223 x 155 x 15 mm
Vikt
381 g
SAB
Eab,Emia
ISBN
9789144114644
Kollegahandledning med kritiska vänner (häftad)

Kollegahandledning med kritiska vänner

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-01-18
388
  • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Utgångspunkten inom kollegahandledning är att det i en personalgrupp finns kompetenser som kompletterar varandra och som kan nyttjas och vidareutvecklas, med demokrati, jämlikhet och solidaritet som centrala värden. Syftet med handledningen är att främja personlig och professionell kompetensutveckling samt organisationsutveckling. Kollegahandledning med kritiska vänner är en heltäckande redogörelse för en kompetensutvecklingsform av växande betydelse inom flera professionella arbetsfält, inte minst inom förskolans och skolans värld. Boken hämtar stöd i relevant teori, men har samtidigt som mål att utgöra ett praktiskt stöd för den som vill ägna sig åt kollegahandledning.

De mest aktuella arbetssätten inom kollegahandledning presenteras och förankras i teori och erfarenhet. Tanken är inte att låsa sig vid en viss modell eller metod, utan att tillgängliggöra ett brett material som gör det möjligt att anpassa arbetssättet efter det sammanhang där handledningen bedrivs.
Fokus i boken ligger på skolan, och målgruppen är primärt verksamma lärare och skolledare. Men exempel ges även från andra yrkesområden, och resonemangen har därmed en bredare tillämpbarhet. Kollegahandledning med kritiska vänner är en kraftigt omarbetad andra upplaga av Kollegahandledning i skolan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kollegahandledning med kritiska vänner
  2. +
  3. Skolutveckling genom samtal

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skolutveckling genom samtal av Mia-Marie Sternudd-Groth, Monica Evermark, Kerstin Bladini, Ulf Blossing, Mats Ekholm (häftad).

Köp båda 2 för 771 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna