Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
467
Utgivningsdatum
2017-07-14
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Edmark, Karin (förf.) / Ekenberg, Tomas (förf.) / Elinder, Mikael (förf.) / Hammarstedt, Mats (förf.) / Henrekson, Magnus (förf.) / Holmlund, Helena (förf.) / Jordahl, Henrik (förf.) / Kragh, Martin (förf.) / Kruse, Agneta (förf.) / Lundgren, Tommy (förf.) / Mohlin, Erik (förf.) / Möllerström, Johan
Dimensioner
252 x 190 x 30 mm
Vikt
1048 g
SAB
Qa
ISBN
9789144114934

Nationalekonomins frågor

Häftad,  Svenska, 2017-07-14
364
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Nationalekonomins frågor är en grundläggande lärobok i nationalekonomi. Till skillnad från många traditionella böcker i ämnet fokuserar National ekonomins frågor på aktuell forskning, aktuella forskningsmetoder och praktiska tillämpningar av dessa metoder.
Boken ger på detta sätt studenter och lärare ett verktyg för att utveckla ett nationalekonomiskt tänkande bortom grundmodellerna, vilka dock är en förutsättning för denna utveckling.

Genom att visa på ämnets bredd och möjligheter svarar boken på frågor av typen: Kan man verkligen säga något om verkligheten med dessa modeller? Är nationalekonomisk forskning samhällsrelevant? och kanske till och med Varför ska vi lära oss det här?
Nationalekonomins frågor täcker ett brett spektrum av ämnen och visar på nationalekonomins stora spännvidd. Trots detta representerar de frågor som tas upp i boken endast en mycket liten del av den nationalekonomiska forskningen och bland läsarna kommer det säkert finnas de som tycker att flera viktiga frågor saknas. Självklart rymmer nationalekonomin många andra intressanta ämnen och förhoppningsvis kommer boken att inspirera till många framtida uppföljare som tar upp fler nationalekonomiska frågor.

Boken vänder sig till studenter som läser nationalekonomi på grundnivå men fungerar förstås också utmärkt som introduktion till 18 viktiga forsknings områden på såväl fördjupningsstudier som för den allmänintresserade läsaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Nationalekonomins frågor
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 613 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »