Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
231
Utgivningsdatum
2018-07-23
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 160 x 10 mm
Vikt
320 g
SAB
Ohj:oe
ISBN
9789144115276
Genusrättsvetenskap (häftad)

Genusrättsvetenskap

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2018-07-23
341
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Genusrättsvetenskap Kan levereras innan julafton
Den globala samhällsomvälvande #metoo-rörelsen som pågår i vår tid visar att genusrättsvetenskapens frågor om rätt och kön är centrala. I denna boks andra upplaga fördjupas ämnet genusrättsvetenskap: ett särskilt forskningsperspektiv på juridiken och ett kunskapsområde inom rättsvetenskapen. I forskningsfältet analyseras rätten och rättsvetenskapen med hjälp av genusrättsvetenskapliga teorier, metoder och begrepp, där kön och genus är de centrala begreppen.
Boken är uppdaterad utifrån rättsliga förändringar men också utifrån reflektioner kring hur mycket samtidens forskningsläge påverkar framställningen av historiska skeenden. Har kunskapen förändrats så att tidigare kunskap också bör skrivas om? Har det skett förändringar inom rättsvetenskapen generellt som påverkat hur det kritiska perspektivet genusrättsvetenskap presenteras?
Genusrättsvetenskap kan användas på olika kurser inom juristutbildningen som en introduktion till forskningsfältet för studenter, lärare och forskare. Den kan även vara till nytta som en beskrivning av ett kunskapsområde för yrkesverksamma jurister.
Författargruppen har i denna grundligt omarbetade upplaga utvidgats från två till fyra författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Genusrättsvetenskap
  2. +
  3. Juridisk metodlära

De som köpt den här boken har ofta också köpt Juridisk metodlära av Maria Nääv, Mauro Zamboni, Maria Nääv, Håkan Andersson, Antonia Bakardjieva Engelbrekt (häftad).

Köp båda 2 för 775 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Genusrättsvetenskap. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Viktig bok
    Monica Burman, 6 september 2018

    Denna bok fyller en mycket viktig funktion eftersom litteratur om genus och rätt på svenska saknas eller inte är så lätt tillgängliga för studenter.

Visa alla 1 recensioner