Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
178
Utgivningsdatum
2016-08-29
Upplaga
5
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
228 x 155 x 10 mm
Vikt
268 g
ISBN
9789144115450
Enkätboken (häftad)

Enkätboken

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2016-08-29
396
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Denna populära grundbok i enkätmetodik kommer här i en femte moderniserad och reviderad upplaga. Den grundläggande strukturen, som bygger på forskningsprocessens olika stadier från planering, frågekonstruktion och datainsamling till bearbetning av insamlade data, är densamma. Viktiga frågor om syfte och problemställning samt population och urval ges en grundlig genomgång. Boken innehåller också ett kapitel om webbenkäter. Dessutom diskuteras frågeformulär och följebrev, med speciell tonvikt på hur olika formuleringar kan påverka svaren och forskningsresultaten.

Boken lämpar sig för grundläggande metodundervisning på universitet och högskola, men också som handbok för anställda vid FoU-enheter i offentlig sektor såväl som privat verksamhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Enkätboken
 2. +
 3. Demokrati och brukarutvärdering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Demokrati och brukarutvärdering av Evert Vedung, Magnus Dahlberg (häftad).

Köp båda 2 för 789 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Enkätboken. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Omodern
  AR, 28 oktober 2021

  Väldigt omodern trots att den sägs vara uppdaterad. Författarens åsikter, vilka ej är relevanta för innehållet i fråga, lyser igenom starkt i vissa stycken.

 2. Varning - ej modern
  Jenny Appelkvist, 22 april 2021

  Det anges att detta är en moderniserad upplaga. Genomgående i boken hänvisas dock till pappersenkäter, uppkopplingshastigheter pga av långsamma modem etc. Delar av boken är därmed hopplöst utdaterade. En stjärna då vissa delar fortfarande har relevans såsom frågeformuleringar etc.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna